Tvrtka iz Lučkog povukla 190.000 eura za izvoznu ofenzivu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. prosinac 2013. u 22:01
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i potpredsjednik Vlade Branko Grčić/P. Macek/PIXSELL

Ukupna vrijednost projekta koji će trajati 15 mjeseci iznosi 306 tisuća eura, a iz fondova EU sufinancira se 62 posto vrijednosti projekta.

Tvrtka Trgovina Termostroj iz Lučkog jedna je od ukupno 51 hrvatske tvrtke koje su dobile potpore u sklopu grant sheme Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva koji je financiran u okviru programa Europske unije za Hrvatsku – Regionalna konkurentnost.

Projekt Trgovine Termostroja "Povećanje konkurentnosti tvrtke Trgovina Termostroj"  ima cilj jačanje konkurentnosti tvrtke na izvoznim tržištima u području proizvodnje strojeva i opreme i to putem unabave CNC stroja potrebnog za povećanje produktivnosti i kvalitete proizvoda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 306.113,58 eura. Iz fondova Europske unije sufinancira se 62,02 posto vrijednosti projekta, odnosno 189.851,64 eura, dok ostatak od 37,98 posto, odnosno 116.261,94 eura tvrtka financira svojim sredstvima. U sklopu projekta Izradit će se strateški dokumenti kao smjernica za djelovanje u definiranim područjima – problemi u poslovanju u današnje su doba mnogo veći,a promjene brže nego što su bile ranije.

Postizanje kompetitivne prednosti kroz poboljšanu učinkovitost u proizvodnji treba strateški planirati kroz proizvodne strategije te ih uklopiti u cjelovite poslovne strategije.Zatim će se instalirati novog postrojenja u tvornici, a ta aktivnost obuhvaća planiranje, izradu i instalaciju tehnološki naprednog postrojenja koje će se koristiti u poslovnim aktivnostima tvrtke u skladu s razvijenom proizvodnom strategijom. Postrojenje će biti ključan element konkurentnosti.Slijedi upoznavanje s radom novog postrojenja te razvoj novih inovativnih proizvoda. Zaposlenici će morati savladati rad na novoj opremi pa je u sklopu ove aktivnosti planirana provedba obuke rada na novim strojevima.

Obuka će se za dio zaposlenika djelomično provoditi kod dobavljača novog postrojenja, koji će potom stečeno znanje prenijeti drugim zaposlenicima u proizvodnji.Nakon toga slijedi prvi ciklus proizvodnje novih proizvoda. Nova linija proizvoda sastojat će se od redizajniranih i novih proizvoda što dosad nije bilo moguće zbog tehnoloških ograničenja i primjenjivanih proizvodnih metoda.I konačno, tu je plasiranje na međunarodno tržište novih, učinkovito proizvedenih proizvoda. Od velike je važnosti nalaženje odgovarajućih partnera na međunarodnom tržištu koji će promovirati i prodavati proizvode tvrtke jer su oni  namijenjeni i prodaju se uglavnom na međunarodnim tržištima.Kako javljaju iz Trgovine Termostroj, predviđeno trajanje provedbe projekta je 15 mjeseci. 

Velik interes

Više od 1000 prijava

Na natječaj u sklopu gore navedene Grant sheme Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva koji je provela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) zaprimljeno je gotovo 1000 prijava, a 19. lipnja  u prostorijama Ministarstva poduzetništva i obrta, ugovore su uručili ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. Potpisano je 51 ugovora u ukupnom iznosu od 7.722.327,46 eura, od čega je udio IPA sredstava 6.563.978,36 eura. Visina pojedinačnih potpora iznosi od 50.000 do 200.000 eura, a cilj im je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika kroz ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču "zeleno" gospodarstvo i jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i ostalim međunarodnim standardima.

Komentari (2)
Pogledajte sve


U naslovu 190000 eura za izvoznu ofenzivu, a ispod toga slika Grčica i Marasa.

Kao eto oni su na neki način zaslužni što netko nešto izvozi. Da nema njih ne bio bilo izvoza.

Najbolji su mi oni naslovi tipa: Maras dao 100000 eura za razvoj malog poduzetnistva.

Kolega dopustite da Vam objasnim. Slika Marasa i Grčića je ciljano stavljena ispod teksta o uspjehu ne bi li Karma uspjeha iz tog posla prešla na njih.
Oni su naša zadnja nada i kao takvi nemaju alternativu.

Jedini koji bi ih koliko-toliko dostojno mogao zamijeniti je Čačić, naravno ako uspije predriblati Vesnu i zabiti gol Ivanu kroz noge.

U naslovu 190000 eura za izvoznu ofenzivu, a ispod toga slika Grcica i Marasa.

Kao eto oni su na neki nacin zasluzni sto netko nesto izvozi. Da nema njih ne bio bilo izvoza.

Najbolji su mi oni naslovi tipa: Maras dao 100000 eura za rezvoj malog poduzetnistva.

New Report

Close