Turističke prekogranične radionice u Konavlima

Autor: Poslovni dnevnik , 25. ožujak 2014. u 22:00
Fotolia

Projekt financira EK.

Zagreb U sklopu hrvatsko-crnogorskoga prekograničnog projekta "Održivi razvoj turizma posebnih interesa" potkraj ožujka i početkom travnja u Konavlima će se održati četiri edukacije o turizmu posebnih interesa.

Na radionicama namijenjenim turističkim agencijama, touroperatorima te drugim malim i srednjim poduzetnicima u turizmu iz Hrvatske i Crne Gore zainteresiranim za razvoj prekograničnih turističkih proizvoda posebnih interesa na području Konavala i Tivata uz domaće predavat će i europski stručnjaci, najavljuju iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Ističu da je zanimanje za radionice veliko, a kako će se sve četiri održavati na agroturizmima, bit će to prilika i za upoznavanje s tom rastućom ponudom u Konavlima.

Projekt financira EK kroz Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna Gora s bespovratnih 293,6 tisuća eura, a ukupna je vrijednost 351,8 tisuća eura. Trajat će dvije godine. Očekuje se i razvoj najmanje 20 novih paket aranžmana. Broj turista na tom području trebao bi se povećati za 4% izvan sezone u ovoj godini, a prihodi u turizmu za 5 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close