Zgradu škole od 2400 m2 i pripadajuće zemljište površine preko 8000 m2 darovali ministarstvu i županiji

Autor: Suzana Varošanec , 15. siječanj 2021. u 11:50
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Donacija je rezultat obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović, Georga Gavrilovića ml., a koji je petog siječnja, prilikom posjeta premijera Andreja Plenkovića tvornici, predložio i obećao da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Sisačko-Moslavačkoj Županiji, a u svrhu brze normalizacije života u Petrinji.

Veliki hrvatski poduzetnik i izvoznik Mesna industrija Gavrilović iz Petrinje, kompanija koja je i sama pretrpjela desetke milijuna materijalne štete u potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, pokazuje se, istodobno je i veliki donator, a svojom učinkovitošću i u kratkom roku poduzetim konkretnim koracima na planu solidarnosti i pomoći drugima to iskazuje najnovijom donacijom zgrade škole od 2400 m2 i pripadajućeg zemljišta površine preko 8000 m2.

Kako su iz petrinjske kompanije izvijestili o navedenoj značajnoj akciji pomoći, danas su s predstavnicima Srednje škole Petrinja potpisali Ugovor o donaciji objekta i pripadajućeg zemljišta Gavrilovićeve škole. Uz zgradu škole, površine 2400 m2, doniraju i dvorište ukupne površine preko 8000 m2, a kako navode, koje je potrebno za izgradnju igrališta, parkirališta te ostale infrastrukture buduće Petrinjske srednje škole.

“Ova donacija rezultat je obećanja predsjednika Uprave MI Gavrilović, Georga Gavrilovića ml., a koji je petog siječnja, prilikom posjeta predsjednika Vlade, gospodina Andreja Plenkovića tvornici, premijeru Republike Hrvatske predložio i obećao da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Sisačko-Moslavačkoj Županiji, a u svrhu brze normalizacije života u Petrinji, te tako omogućiti nastavak kvalitetnog obrazovanja petrinjskim školarcima, što zasigurno jest prioritet, i dobar temelj za novi početak. Naime, Gradska srednja škola uništena je potresom i nakon pregleda struke, proglašena je neuporabljivom”, navodi se u njihovom priopćenju.

Na ovu Gavrilovićevu inicijativu i poziv, odmah je odgovorio ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić te “ogromnim angažmanom izgurao protokole do kraja”. U kratkom roku skupio je sve potrebne suglasnosti, osiguravši tako status za potpis Ugovora o donaciji.

Inače, Srednja škola Petrinja i Mesna industrija Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju kroz podupiranje niza projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima.

“Uz donaciju školske zgrade, Gavrilović će donaciju zaokružiti opremanjem informatičke učionice Srednje škole Petrinja, te nabavkom potrebne kompjuterske opreme osigurati da učenici srednje škole imaju svu potrebnu opremu za stjecanje informatičkih znanja i vještina, neophodnih za novo doba digitalizacije”, najavljuje ovaj veliki donator.

Komentirajte prvi

New Report

Close