Zajedno možemo stvoriti bolje uvjete za osjetljive skupine

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Ana Jazić, voditeljica Samostalne službe za korporativne komunikacije i DOP u Hrvatskoj Lutriji/PD

Veseli nas veliki broj poslodavaca partnera odnosno drugih tvrtki koje se uključuju u ovaj projekt.

Hrvatska Lutrija gotovo 50 godina priređuje igre na sreću, zahvaljujući kojima su na dobitku ne samo igrači s najviše sreće u igri, već i šira zajednica za koju te iste igre generiraju sredstva za financiranje niza društveno korisnih djelatnosti.

Najveći dio sredstava koja Lutrija osigurava za društvo i prijeko potrebne/korisne projekte, raspoređuje se sukladno Uredbi o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću. Tijekom dosadašnjih 50 godina postojanja na taj je način osigurano više od 2,5 milijardi kuna. No, to nije sve. Društveno odgovorna uloga i socijalna osjetljivost Hrvatske Lutrije realizira se sustavno i kontinuirano i izvan tog, zakonskog okvira.

Jedan od nizu takvih primjera je projekt “Iskustvo zlata vrijedi”, usmjeren na poboljšanje kvalitete života i pomoći osobama s invaliditetom, a Hrvatska Lutrija ga podržava kao partner još od 2013. godine. Riječ je o sjajnom projektu koji potiče ravnopravnost u pravom smislu te riječi i koji mladima otvara vrata u svijet rada.

Sudjelovanjem u ovakvim projektima profitiraju svi – mladima se pruža prilika za stjecanjem iskustva u poslovnom sektoru, a s druge strane poslodavci stječu priliku pomoći im, dati vjetar u leđa, a u konačnici i naučiti puno od njih.

Veseli nas i veliki broj poslodavaca partnera odnosno drugih tvrtki koje se uključuju u ovaj projekt jer jedino zajedno možemo stvoriti bolje uvjete za osjetljive skupine i pokazati kako su briga za društvo i one koji ne mogu sami, na prvom mjestu i prioritet svakog od nas. Tada ćemo moći reći da živimo u boljem svijetu – onom koji ne poznaje razlike, u kojem svi imaju jednaka prava i mogućnosti, svijet u kojem predrasuda kao pojam ne postoji.

Stoga je postojanje ovakvih projekata važno ne samo da bi se proširila svijest i problematizirala pitanja vezana uz osobe s invaliditetom, već da bi im se pružila podrška, a Lutrija će kao i uvijek biti neupitna potpora kako pokretačima projekta tako i onima koji tek traže svoje mjesto po suncem.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close