Vodoskoku 4,8 mil. eura EBRD-a za širenje biznisa

Autor: Marija Crnjak , 27. siječanj 2014. u 19:30
U vlasništvu Vodoskoka je i tvrtka Heplast-pipe, proizvođač plastičnih cijevi /FOTOLIA

Lider na hrvatskom tržištu cijevi i spojnih dijelova za infrastrukturu investira 8,8 milijuna eura.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dala je kredit u iznosu od 4,8 milijuna eura tvrtki Vodoskok, lideru na hrvatskom tržištu cijevi i spojnih dijelova koji se koriste u različitim infrastrukturnim sustavima.

Kredit će se koristiti za proširenje biznisa i ulaganje u tvrtku Heplast-pipe, koja je u sastavu Vodoskoka. Kako se navodi u objavi EBRD-a, ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u idućih deset godina očekuju se velika ulaganja u sve oblike vodoopskrbe i odvodnje, od opskrbe vodom do navodnjavanja u poljoprivredi, kako bi se infrastruktura uskladila s regulativom EU.Ukupna planirana investicija Vodoskoka iznosi 8,8 milijuna eura.

Kako je izjavio Davor Meštrović, predsjednik Uprave Vodoskoka, investicija koja će se financirati navedenim kreditom povećat će izvoznu snagu hrvatskih proizvođača, te smanjiti uvoz proizvoda potrebnih za izgradnju infrastrukture."Investicija će sačuvati radna mjesta i stvoriti uvjete za nova zapošljavanja te podići konkurentnost tvrtke", kaže Meštrović, ujedno  suvlasnik Vodoskoka, u čijem je suvlasništvu od kraja 2012. godine i Prosperus FGS kroz dokapitalizaciju vrijednu 30 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close