Vjerovnici odlučili: U likvidaciju odlazi i Uljanik Brodogradilište

Autor: Marija Brnić , 26. veljača 2020. u 12:57
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Stečajnom upravitelju Lorisu Raku vjerovnici su danas na Trgovačkom sudu u Pazinu dali odobrenje i za raskid ugovora o potkoncesiji kojeg je Uljanik Brodogradilište imalo zaključen s “majkom”, a i za prodaju imovine dogovorili su produljenje roka za dva mjeseca.

Nakon krovne tvrtke Uljanika d.d. i stečajni vjerovnici Uljanik Brodogradilišta izglasali su likvidaciju tvrtke koja je zapravo bila glavni realizator svih ugovorenih poslova.

Stečajnom upravitelju Lorisu Raku vjerovnici su danas na Trgovačkom sudu u Pazinu dali odobrenje i za raskid ugovora o potkoncesiji kojeg je Uljanik Brodogradilište imalo zaključen s “majkom”, a i za prodaju imovine dogovorili su produljenje roka za dva mjeseca. Tijekom tog vremena tim bi se potezom omogućilo realizaciju projekta nastavka gradnje brodova u Puli zamišljenog preko tvrtke-kćeri Uljanik Brodogradnja 1856.

Ta tvrtka nije imala aktivnosti i predviđeno je prema projektu stečajne upraviteljice Uljanika d.d. Marije Ružić prijenosom potrebne imovine, koncesije i opreme nastavak proizvodnje, za početak gradnje novogradnje 527, jednog broda koji je iz stečajne mase izuzet od prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close