Viro – najuspješnija velika tvrtka u Virovitičko-podravskoj županiji

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2013. u 14:40
Photo: Dragutin Santosi/Vecernji list

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica dodijelila je Viro tvornici šećera Kristalnu kunu drugi put od 2007. godine.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Virovitica dodijelila je Viro tvornici šećera Kristalnu kunu drugi put od 2007. godine. "Priznanje u kategoriji najuspješnije velike tvrtke u Virovitičko-podravskoj županiji potvrda je uspješnog poslovanja Vira u proteklim godinama", poručuju iz te tvrtke.

U 2012. godini Viro je izvezao 48 posto više šećera nego 2011. godine na tržišta Europske unije, što je doprinijelo ukupnom povećanju prodaje za devet posto. Ostvareni ukupni prihod u 2012. godini iznosio je 1.104,19 kuna, odnosno 26 posto više nego godinu ranije. Sveobuhvatna dobit za 2012. godinu iznosila je 141,11 milijuna kuna, što predstavlja porast od 12 posto u odnosu na 2011. godinu.

“Viro se intenzivno priprema za 2017. godinu kada Europska unija ukida kvotni sustav te će na nereguliranom tržištu opstati samo najkonkurentniji proizvođači. Maksimalno smo usmjereni na ulaganja u povećanje kvalitete i prinosa šećerne repe jer ona čini 60 posto cijene šećera. Vjerujem da će Viro dugoročno biti stabilan partner proizvođačima šećerne repe i pozitivno utjecati na razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske županije“, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.

Šećer tržišne oznake "Viro" ove godine je prepoznat kao najkvalitetniji u Hrvatskoj prema QUDAL – QUality meDAL istraživanju koje mjeri iskustvo, zadovoljstvo i percepciju kvalitetom usluge, a na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu bijeli kristalni šećer Viro proglašen je najboljim u kategoriji konditorskih proizvoda i šećera.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close