Uz podršku partnera Saponia uvodi SAP S/4HANA sustav nove generacije

Autor: Suzana Varošanec , 18. veljača 2021. u 19:29
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Implementacija najnovije generacije SAP rješenja omogućava pristup informacijama u realnom vremenu i efikasno odvijanje i kontroling poslovnih procesa bez obzira na lokaciju, kaže predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela.

Osječka Saponia u dosad najvećem zamahu modernizacije svog poslovanja, s tri partnera – to su Hrvatski  Telekom, Combis i mStart, s kojima surađuje na velikom, razvojnom projektu, intenzivira aktivnosti na procesu digitalne transformacije poslovanja. Konkretnije, riječ je o ključnoj fazi nastavka procesa digitalne transformacije poslovanja, i to donošenjem odluke o implementaciji najnovije generacije SAP rješenja – SAP S/4 HANA sustava. On, pak, inovativnom tehnologijom kombinacije ERP-a s BI sustavom, omogućava pristup informacijama u realnom vremenu te efikasno odvijanje i kontroling poslovnih procesa bez obzira na lokaciju.

Prema predsjednici Uprave Saponije Dajani Mrčeli, navedeni nastavak procesa digitalne transformacije poslovanja, odnosno sustav nove generacije SAP S/4 HANA koji uvode, donosi  konkurentsku prednost.

“Svaki donositelj odluke uvijek ima podatke koji su potrebni, u trenutku kada trebaju i stoga mogu brzo djelovati. Veliku ulogu u tome ima dostupnost sustava koju nam omogućuju partneri na projektu uz koje radimo dosad najveću modernizaciju poslovanja Saponije”, ističe Mrčela.

Hrvatski Telekom, Combis i mStart – partneri Saponije u ovom velikom projektu, implementirat će kompleksan sustav IT okoline u HT podatkovnom centru, niz integratorskih usluga potrebnih za uspješnu instalaciju okoline te implementaciju SAP S/4 HANA poslovnog sustava. Potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu Marijana Bačić ističe kako zahvaljujući integriranom pristupu i cjelovitim ICT rješenjima koja pružaju, Combis i Hrvatski Telekom u mogućnosti su adekvatno odgovoriti na najzahtjevnije potrebe njihovih korisnika i doprinijeti njihovoj digitalnoj transformaciji.

“Saponia je svjesna nužnosti digitalizacije i ponosna sam što ih u partnerstvu s mStartom podržavamo da uvođenjem najmodernijih tehnologija ostvare značajno unaprjeđenje u vođenju poslovnih procesa”, navodi Bačić.

Implementacijom full scope ERP sustava pokrivene su, navode, sve poslovne funkcije i time se planira iskoristiti puni potencijal inteligentne upotrebe podataka u Saponiji kako bi donosili brže, bolje, informiranije odluke.

“Kao dugogodišnji SAP partner, a ujedno i prvi partner na hrvatskom tržištu s certificiranim SAP S/4 HANA Best Practice rješenjem, mStart je prošle godine odradio prvi projekt konverzije na S/4 HANA u Hrvatskoj, čime smo potvrdili da smo jedan od predvodnika u realizaciji zahtjevnih i kompleksnih IT projekata. U suradnji s Hrvatskim Telekomom isporučit ćemo vrhunsko poslovno rješenje koje će ispuniti sva očekivanja Saponije”, kaže predsjednik Uprave tvrtke mStart plus Mate Krpan.

Odlukom o migraciji na kolaborativnu platformu Microsoft office 365 i uvođenju SAP sustava Saponia, potvrđuje se, tako radi značajan iskorak prema digitalnoj transformaciji jer, kao tvrtka bogate tradicije, okrenuta razvoju i inovacijama, svjesna je nužnosti digitalizacije za unaprjeđenje poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close