Uljanik plovidba ipak do kapitala

Autor: Tomislav Pili , 28. siječanj 2019. u 21:59
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pulski brodar prikupio minimalnih 9,3 milijuna kuna.

Dokapitalizacija Uljanik plovidbe, nakon tri produženja roka upisa, uspjela je “kroz iglene uši”. Kompanija je u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi objavila kako je upisano 77.212 povlaštenih dionica čime je prikupljeno 9,26 milijuna kuna. Temeljni kapital povećava se za 7,7 milijuna kuna na 239,7 milijuna kuna. Podsjetimo, pulski brodar namjeravao je prikupiti najviše 30 milijuna kuna izdavanjem do 250.000 novih povlaštenih dionica koje vlasnicima jamče svake godine dividendu od pet kuna po dionici. K tome, imaju pravo i na isplatu razlike do iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima koji drže redovne dionice.

Unatoč ponuđenim uvjetima, velike navale investitora očito nije bilo. Naime, prag uspješnosti dokapitalizacije postavljen je na 75.000 upisanih dionica, pa je prag premašen za svega 2200 dionica. Upis dionica započeo je 3. prosinca i trebao je završiti 17. prosinca. Međutim, produživan je još tri puta, te je na kraju zaključen 23. siječnja u ponoć.

Kako je na prezentaciji dokapitalizacije krajem prošle godine izjavio predsjednik Uprave Dragutin Pavletić, većina prikupljenog novca iskoristit će se za otplatu kredita, a ostatak za podizanje radnog kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close