Ugovoreni novi poslovi iznose 544 milijuna kuna, tvrtka zapošljava 460 ljudi

Autor: Suzana Varošanec , 12. srpanj 2017. u 07:45
Tvrtka zapošljava 460 ljudi, ugovoreni novi poslovi vrijede 544 mil. kuna, Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ulaskom strateškog partnera izbjegnut je stečaj, postojeći ugovori su nastavljeni, završili su ili su pred završetkom stari i nepovoljni ugovori s HAC-om, HC-om, Pružnim građevinama i HEP-om.

Uz nastavak mjera operativnog restrukturiranja i podršku strateškog partnera Sergeja Gljadelkina koji je u Hidroelektru niskogradnju dosad investirao 80 milijuna kuna, stvoreni su svi preduvjeti za ponovni poslovni uzlet, izjavio je direktor te kompanije Vice Dodig na predstečajnom ročištu na kojem je izglasan izmijenjeni plan restrukturiranja. Podršku planu dalo je gotovo 80% vjerovnika, no izostala je u skupini tijela javne uprave jer ih je za plan glasovalo tek 30%, što je bez utjecaja.

Njihove tražbine su 9 milijuna kuna ili 3% od ukupnog iznosa. Kako se podrška očekivala u svim skupinama pitanje je što je razlog izostanka podrške. Veliki vjerovnici, npr. Ministarstvo financija i HŠ, glasovali su za plan, ali niz malih nije se odazvao. Za razliku od tog zanemarivanja prava koja proizlaze iz plana od raznih općina te pojedinih javnih zavoda, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije propustio reagirati. U dopisu tvrtki naveo je da podržava plan, no obavještava da će prijedlog za prihvaćanje predstečajne nagodbe dati Gradskoj skupštini na suglasnost. Ulaskom strateškog partnera izbjegnut je stečaj, postojeći ugovori su nastavljeni, završili su ili su pred završetkom stari i nepovoljni ugovori s HAC-om, HC-om, Pružnim građevinama i HEP-om.

Ugovoreni novi poslovi iznose 544 mil. kn, tvrtka zapošljava 460 ljudi i uredno podmiruje sve obveze. Da bi osigurala dostatnu realizaciju za postepeno povećanje kapaciteta kani podebljati knjigu ugovora na domaćem i međunarodnim tržištima, posebice u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza uz pomoć Gljadelkina.      

Komentirajte prvi

New Report

Close