U razmaku od tjedan dana finalizirane investicije ‘teške’ 135 milijuna kuna

Autor: Marta Duić , 26. rujan 2022. u 14:00
Nova linija udvostručit će kapacitete tvornice za proizvodnju žitarica za doručak/PD

Iščekuje se završetak projekta sunčanih elektrana na tri tvornice.

U razmaku od svega deset dana Podravka je realizirala dvije značajne investicije čija ukupna vrijednost premašuje 134 milijuna kuna.

Prvo je, u sklopu značajnog investicijskog ciklusa koprivničke prehrambene kompanije, sredinom rujna finalizirana obnova sjedišta Podravke u Koprivnice koja je uključivala informatičku i energetsku rekonstrukciju.

U taj je zahvat uloženo 104,5 milijuna kuna, što, poručili su iz kompanije uključuje obnovu i modernizaciju gotovo 12,5 tisuća kvadrata unutarnjih prostora te parkiralište i okoliš.

Potom je proteklog tjedna završena 30 milijuna kuna vrijedna investicija u modernizaciju tvornice Koktel peciva koja je dobila novi, posve automatiziran sustav – stroj za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju.

“Nova linija dvostruko je brža od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje sad je potpuno kontinuiran i automatiziran”, istaknula je prilikom finalizacije projekta Vesna Višnić, direktorica Podravkina Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

Iako iz Podravke nisu precizirali koja je od brojnih investicija sljedeća na redu za finalizaciju, prema otprije objavljenim podacima poznato je da se do kraja godine iščekuje završetak projekta nove liniju za pakiranje masnih kocki u Tvornici juha i Vegete u kojoj se radi na proširenju kompletnog pogona, kao i nove proizvodne linije u tvornici Kalnik.

“Krajem trećeg kvartala 2022. očekuje se početak rada sunčane elektrane na lokaciji Danica, čime će se dodatno povećati udio OIE u proizvodnji električne energije. Sunčana elektrana će imati instaliran kapacitet od 3.059 kW i očekivanu proizvodnju od 3.266.470 kw godišnje.

Sunčana elektrana se gradi na krovovima Tvornice juha i Vegete, Tvornice Dječje hrane i kremnih namaza te na djelu Mesne industrije Danica. Donesena je odluka o ubrzanju provođenja druge i treće faze izgradnje sunčane elektrane uz planiran rok završetka investicija u 2023. godini.

Druga faza izgradnje sunčane elektrane obuhvaća preostale objekte na lokaciji Danica, a glavni projekt je u postupku izrade”, pojasnili su iz Podravke prilikom objave polugodišnjih rezultata.

Komentirajte prvi

New Report

Close