U podružnici Hrvatskih šuma nestalo 625 tisuća kuna iz kase uzajamne pomoći

Autor: Poslovni.hr , 19. studeni 2020. u 11:16
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Samo je jedna osoba, kažu, radila s njihovim novcem.

Iz kase uzajamne pomoći sindikata senjske podružnice hrvatskih šuma, u kojoj je sudjelovalo stotinjak radnika, nestalo je 625 tisuća kuna, piše Dnevnik.hr.

Kasa uzajamne pomoći osnovana je 1996. godine. Mogli su sudjelovati samo članovi sindikata. S plaće bi im se svaki mjesec skidalo i odlazilo u kasu onoliko koliko su oni sami odredili, primjerice 50, 100 ili 200 kuna. Neki su korisnici imali ušteđeno po tisuću, neki do gotovo 40.000 kuna.

“Činilo mi se kao dobar način štednje u slučaju nekog, ne daj Bože, smrtnog slučaja ili nečega. Podigneš novce, npr. koliko si imao novca u kasi, pravilo je bilo da si mogao dignuti duplo i to bi se mjesečno, obročno odbijalo od plaće. Bilo bi prikazano sve na listama, vraćalo bi se natrag u kasu”, kaže jedan od korisnika.

Da nešto nije u redu s novcem, posumnjali su tek prošle godine kada je blagajnica počela odugovlačiti s isplatama ili im je isplaćivala manje od zatraženog, pričaju. Pravi šok uslijedio je kada su otišli na banku i shvatili da na računu ima oko tisuću kuna.

Samo je jedna osoba, kažu, radila s njihovim novcem – blagajnica, no ona je tvrdila da o nestalom novcu ne zna ništa. Nije im preostalo ništa drugo nego da se obrate odvjetniku, kažu, i da se podigne kaznena prijava. Kako još uvijek ne znaju tko je uzeo novac, prijava je podignuta prema nepoznatoj osobi.

Komentirajte prvi

New Report

Close