U fokusu jači asortiman inovativnih proizvoda i održivost

Autor: Suzana Varošanec , 27. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PIXSELL

Grupa Vindija, koja objedinjuje 13 tvrtki, ima više od 3600 zaposlenih i surađuje s više od 1300 kooperanata.

Varaždinska Vindija će kao domaći lider u prehrambenoj industriji nastaviti osnaživati suradnju s malim poljoprivrednim gospodarstvima, potičući domaću proizvodnju temeljenu na visoko kvalitetnim sirovinama pritom podižući kvalitetu proizvodnje brinući o održivosti razvoja.

To je, prema predsjedniku Uprave Vindije Nenadu Klepaču zacrtani smjer za 2022. godinu, a s razvojnim planovima Uprava je upoznala i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković na jučerašnjem sastanku u sjedištu Vindije.

Nakon što poslovnu godinu završavaju s rastom dobiti i prihoda, pripremaju nove investicije i projekte pa kako navode iz Uprave, s premijerom su razgovaraliotvoreno o generalnom smjeru razvoja i planovima za naredno razdoblje, a cjelokupni plan novih investicija još je u pripremi i konsolidaciji te će o svim novim poslovnim iskoracima Grupe pravovremeno informirati javnost.

Grupa Vindija, koja objedinjuje 13 tvrtki, ima više od 3600 zaposlenih i surađuje s više od 1300 kooperanata – perjanica domaćih i regionalnih prehrambenih industrija, nastavit će, kažu, put rasta i razvoja, “prvenstveno temeljen na inovacijama i tržišnim i investicijskim iskoracima”.

Nakon završetka faze kapitalnih ulaganja, vrijedne više od 24 milijuna eura, u tvornički kompleks Vindija – Vivis, prioritet daljnjih investicijskih projekata su jačanje asortimana inovativnih, tehnološki zahtjevnih, a nutritivno vrijednih proizvoda te nastavak procesa prelaska na ‘održivu proizvodnju’.

Uz potpore za projekt povećanja proizvodnih kapaciteta njihova Koka investira 26,8 milijuna kuna, dok je Vindijin projekt izgradnje sunčane elektrane ‘težak’ 5,2 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close