Turisthotel kreće u obnovu 159 apartmana, o prodaji još ni glasa

Autor: Marija Crnjak , 18. rujan 2022. u 22:00
Za ovogodišnje rekordne turističke rezultate zaslužni su u najvećem postotku gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske i Austrije/STIPE ŠURAC

Zadarski hotelijer svečano obilježio 40 godina poslovanja Zaton Holiday Resorta.

Zadarska tvrtka Turisthotel svečano je obilježila 40 godina poslovanja Zaton Holiday Resorta, najavivši nove investicije u hotelskom poslovanju.

U resortu trenutno i dalje boravi oko 6000 gostiju, a za ovogodišnje rekordne turističke rezultate zaslužni su u najvećem postotku gosti iz Njemačke, Poljske, Nizozemske i Austrije.

Idućih pet godina
“Turisthotel ulazi u novi investicijski ciklus koji je orijentiran prema ulaganju u dodatno podizanje kvalitete postojeće infrastrukture, ali i širenje, nadogradnju i modernizaciju postojećih objekata. Investicije, koje će se realizirati u različitim fazama u idućih pet godina, moguće su upravo zahvaljujući stabilnom i kontinuiranom rastu poslovanja.

Vjerujem kako je to ključan imperativ za daljnji razvoj, ali i dodatno pozicioniranje na tržištu, kako samog Resorta, tako i Nina, Zadra te čitave zadarske regije kao atraktivne i poželjne turističke destinacije”, istaknula je predsjednica Uprave Turisthotela, Meri Matešić Sičić.

U narednom razdoblju, u Zaton Holiday Resortu započet će rekonstrukcija 159 apartmana s 3 na 4 zvjezdice, izgradnja i uvođenje novih ugostiteljsko – zabavnih sadržaja, u planu je i kompletno preuređenje glavne ulice naselja.

600

dioničara ima Turisthotel, većinom sadašnjih i bivših zaposlenika

Kako nam je nedavno u razgovoru za Poslovni dnevnik otkrila Matešić Sičić, u planu je i izgradnja gradskog hotela smještenog unutar zadarske gradske jezgre, u objektu u kojem je bilo bivše kino Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel.

Osim navedenog, tu je i izgradnja i uređenje višenamjenskog poslovnog prostora koji bi uključivao i ugostiteljske sadržaje u sklopu Športskog centra Višnjik.

Na natječaj za novac iz NPOO-a Turisthotel planira prijaviti projekt ugostiteljsko-zabavnog centra u TN Zaton, koji je u visokoj fazi pripremljenosti. Doduše, ne mogu prijaviti infrastrukturni projekt ulaganja u uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Zatonu, iako ima izravan utjecaj na očuvanje okoliša i održivost.

Spekulacije u sektoru
Osim resorta i hostela, u sastavu Turisthotela su ugostiteljski objekti Forum, Branimir i cafe’ bar Callegro, pružaju usluge cateringa te profesionalne praonice rublja, uz najam visokokvalitetnog rublja klijentima koje ima od Lošinja, Zadra do Dubrovnika.

Zasad nema novosti o eventualnoj prodaji Turisthotela, o čemu se spekulira u sektoru. Predsjednica Uprave Meri Matešić Sičić u razgovoru za Poslovni dnevnik početkom kolovoza informaciju o prodaji tvrtke nije ni demantirala ni potvrdila. Istaknula je tek kako “smjena generacija predstavlja prirodni poredak u životu bilo koje organizacije, pa tako i u Turisthotelu gdje se to postupno događa već nekoliko godina”.

Podsjetila je pritom da društvo Turisthotel ima preko 600 različitih dioničara, i veći dio njih su sadašnji i nekadašnji zaposlenici tvrtke.

“Upravo kako se događa smjena generacija unutar Društva, tako se događa i prijenos i prodaja dionica pojedinih dioničara što je njihovo pravo. Kompanija je stabilna te kontinuirano bilježi rast poslovanja što u konačnici omogućuje daljnja ulaganja u širenje i modernizaciju postojeće infrastrukture”, zaključila je Matešić Sičić.

Komentirajte prvi

New Report

Close