Prodan tenis centar Ive Majoli: Poznatom hrvatskom poduzetniku dodijeljena većina novca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. veljača 2020. u 14:26
Foto: Daniel Bockwoldt/DPA/PIXSELL

Novi vlasnik Tenis centra Iva Majoli je bjelovarska tvrtka IMN koju vodi Domagoj Sedlić, poduzetnik poznat po preuzimanju bjelovarskog silosa i najavi njegova rušenja i otvaranja shopping centra.

Trgovački sud u Zagrebu riješio je da se od 22,2 milijuna kuna, za koliko su bile prodane nekretnine propalog Tenis centra Ive Majoli, razlučni vjerovnik Kermas energija, tvrtka obitelji poduzetnika Danka Končara, namiri s 21,5 milijuna kuna.

Sudsko rješenje uslijedilo nakon što je, na prijedlog novog vlasnika Tenis centra Iva Majoli, bjelovarske tvrtke IMN, prošlog mjeseca donesena odluka o brisanju zabilježbe o otvaranju stečaja tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice u zemljišnim knjigama, nakon što je IMN-u dopušten upis vlasništva nad tenis centrom – igralištima, zgradama, restoranom i bazenom u elitnoj zagrebačkoj Jurjevskoj ulici.

Sud je prihvatio podnesak novog vlasnika koji se poziva na odluku od kraja studenoga kojom mu se dopušta upis prava vlasništva na više od 7000 četvornih metara zemljišta i nad nekretninama u nekadašnjem vlasništvu Ive Majoli, a u rješenju se ne navodi cijena po kojoj su preuzete nekretnine.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli bio je otvoren u prosincu 2017., a već u veljači iduće godine stečajni upravitelj podnio je prijedlog odluka među kojima se isticalo obustavljanje poslovanja Tenis centra Ive Majoli d.o.o, prihvaćanje njegova izvješća o financijskom i gospodarskom stanju, ali i prodavanje nekretnina tog stečajnog dužnika – zgrada, tenis igrališta, parkirališta i dvorišta u Jurjevskoj ulici na zagrebačkom Cmroku.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli uslijedio je godinu dana nakon obustave prethodno pokrenutog stečajnog postupka krajem  2016., nakon  čega se saznalo da je sin poznatog poduzetnika Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tvrtke tenisačice.

”Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari”, kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli.

U prethodno obustavljenom stečajnom postupku, pokrenutom na prijedlog Financijske agencije (Fine), navodilo da je do 1. rujna 2015. tvrtka Ive Majoli imala neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak  2417 dana u iznosu od 37,8 milijuna kuna.

No, 2018. otkrila su se i prava dugovanja tvrtke Ive Majoli prema vjerovnicima te su utvrđene njihove tražbine u ukupnom iznosu od više od 73 milijuna kuna, među kojima je najveće utvrđeno potraživanje tvrtke Kermas energija poduzetnika Nenada Končara u iznosu od 63,5 milijuna kuna.

Novi vlasnik Tenis centra Iva Majoli je bjelovarska tvrtka IMN koju vodi Domagoj Sedlić, poduzetnik poznat po preuzimanju bjelovarskog silosa i najavi njegova rušenja i otvaranja shopping centra.

Komentirajte prvi

New Report

Close