Sve ili Ništa – nova igra u kojoj igrač osvaja dobitke i za ‘nepogađanje’ brojeva

Autor: Promo , 04. svibanj 2022. u 22:00
Foto: HL

Novi trendovi mijenjaju preferencije igrača i oni traže brže, dinamičnije igre, a Hrvatska Lutrija u svoju ponudu kontinuirano uvodi nove igre i nove mogućnosti za njihovo odigravanje.

Promjene u tehnološkom smislu koje su se dogodile u protekla dva desetljeća kao i sve brži način života, ne zaobilaze niti industriju igara na sreću. Hrvatska Lutrija se, u smislu poslovanja kao i praćenja trendova, igara i načina odigravanja, nimalo ne razlikuje od ostalih lutrijskih organizacija te je pri samom vrhu po broju igara koje priređuje.

Novi trendovi mijenjaju preferencije igrača i oni traže brže, dinamičnije igre, a Hrvatska Lutrija u svoju ponudu kontinuirano uvodi nove igre i nove mogućnosti za njihovo odigravanje.

U trenutačnom portfelju lutrijskih igara Hrvatske Lutrije koje su na raspolaganju igračima, nekoliko je popularnih igara, a među kojima prema važnosti treba istaknuti igre Eurojackpot, Loto 7 i Loto 6.

Karakteristika svih nabrojenih igara je da se radi o igrama s frekvencijom izvlačenja dva puta tjedno, no s evolucijom tržišta igara na sreću, pokazala se potreba za uvođenjem igara s većom frekvencijom izvlačenja.

Osim igara Keno i Brzih 35 čija izvlačenja idu svakih pet minuta, namjera je i uvođenje igara koje bi se, po svojoj frekvenciji izvlačenja, smjestile između navedenih klasičnih igara i igara izvlačenja s visokom frekvencijom izvlačenja. Potencijalni koncept koji bi zadovoljavao takve uvjete prepoznat je u igri Sve ili Ništa (engl. All or Nothing), koja već postoji na nekim drugim tržištima i s kojom će se započeti tijekom ovog mjeseca.

Zrcalna projekcija dobitaka

Osim dnevne frekvencije igranja, posebnost ove nove igre ogleda se u tzv. zrcalnoj projekciji dobitka. Naime, odavno je prepoznata i percipirana uvriježena navika igrača lutrijskih igara da rezultate odigranih igara komentiraju na način – nisam pogodio niti jedan broj, a upravo tome se pokušalo doskočiti igrom Sve ili Ništa.

Za razliku od drugih igara izvlačenja, koje karakteriziraju dobici vezani za količinu pogođenih brojeva, u igri Sve ili Ništa igrač osvaja dobitke i za potpuno suprotan scenarij – za „nepogađanje“ brojeva koje je odlučio odigrati. U igri Sve ili Ništa sudjeluje ukupno 22 broja u rasponu od 1 do 22 od kojih se, u svakom kolu izvlači njih 11.

Matematički, to bi značilo da igrač ima 50 % šanse za pogađanje svakog od odabranih brojeva, ali da isto tako, ima mogućnost od 50 % za promašiti svaki od odabranih brojeva. Tako je moguće strukturirati eventualne dobitke u dva smjera – za pogođene odnosno promašene brojeve.

U igri Sve ili Ništa igrač osvaja jackpot u slučaju da pogodi svih jedanaest brojeva, ali i u slučaju da promaši svih jedanaest brojeva.

Jednaka je situacija i s ostalim dobitcima koji pokazuju svojstvo „zrcalnosti“. Prema iskustvima drugih priređivača jasno se pokazalo da igra privlači svekoliku publiku igrača lutrijskih igara nudeći jedno novo iskustvo pokušavajući dati na značenju „osjećaju“: „Ne mogu ništa pogoditi“, a izvlačenje brojeva putem generatora slučajnih brojeva održavat će se svaki dan u 19 sati.

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close