‘Slavonski stručnjaci doprinosit će razvoju 5G projekata’

Autor: Suzana Lepan-Štefančić/VL , 23. rujan 2018. u 22:00
Mladi ICT-evci našli mjesto u ENT-ovu centru/Davor Javorović/PIXSELL

Tvrtka u Osijeku otvorila razvojno-istraživački centar, broj od 30 zaposlenih će povećavati.

Razvojno-istraživački centar Ericsson Nikola Tesla otvoren je u petak u Osijeku. Još je to jedan, istaknuto je, uspješan projekt ovoga tehnološkog diva.

Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT stručnjaci.  To je najbolja poruka koju danas šaljemo – poručila je Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla. Adresa mu je u Kappa centru u najstrožem središtu grada, uredi se protežu na 1100 metara četvornih, a ovisno o dinamici zapošljavanja, širit će se do 2500 "kvadrata". 

Ured je to, za početak, za 30 mladih stručnjaka, a broj zaposlenih bit će, poručeno je, značajno veći. "Više od 400 milijuna kuna godišnje investiramo u obrazovanje naših ljudi. Zahvaljujući tome, kolege iz Osijeka ravnopravno će, s kolegama iz Zagreba i Splita, sudjelovati u razvoju tehnoloških projekata pete generacije. Dinamika zapošljavanja ovisit će o dostupnosti ICT stručnjaka na tržištu", nastavila je ona.

"Osijek je danas okrenuo leđa svojoj gospodarskoj prošlosti, od danas se stvaraju novi temelji za razvoj Osijeka. Među ovih 30 zaposlenih najveći je dio onih koji su živjeli u Zagrebu. I ako se vrate u Osijek, onda je to veliki zaokret", poručio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je zahvalio hrvatskoj Vladi "jer je stvorila politički okvir za dolazak te svjetske tvrtke". "Poslali ste poruku sveučilištu, fakultetu, gradu i općoj klimi ovdje u Osijeku da ovaj dio Hrvatske ima budućnost i razvoja i istraživanja", istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Komentirajte prvi

New Report

Close