Surf’n’Fries uveo novu tehnologiju: ‘Radimo krumpiriće bez kapi ulja’

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2014. u 11:07
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Surf’n’Fries je predstavio SURFFRY tehnologiju s kojom radi pomfrit bez kapi ulja.

Nakon godinu dana suradnje i testiranja riječki brand Surf'n'Fries u novom prostoru na Korzu u Rijeci predstavio je SURFFRY tehnologiju s kojom radi pomfrit bez kapi ulja, priopćeno je iz tvrtke.

Nova SURFFRY tehnologija koristi vlagu iz krumpira te vrući zrak koji na 250 stupnjeva u par minuta pripremi krumpiriće bez korištenja kapi ulja. SURFFRY tehnologija je u potpunosti digitalizirana te se strojem upravlja putem touchscreena. Također, stroj je automatiziran po pitanju čišćenja koje se odvija automatski na dnevnoj bazi, a ima i programe koji vrlo precizno definiraju trajanje pripreme krumpirića. Tehnologija je razvijena u suradnji sa skandinavskom tvrtkom koja se dugogodišnje bavila proizvodnjom pizza peći. Zanimljivo je za reći kako je riječki Surf'n'Fries prvi koncept na svijetu koji radi isključivo na ovoj tehnologiji, stoji u priopćenju Surf'n'Friesa. 

Cijela suradnja je počela tako da je skandinavska kompanija putem distributera krumpira kontaktirala Surf’n’Fries. Prvi kontakti su ostvareni početkom 2013., zatim se počelo razgovarati o potrebama u praksi prilikom pripreme krumpirića. Skandinavci su sve jako pozorno bilježili te po instrukcijama iz Surf’n’Friesa programirali stroj, kaže se u priopćenju. Također, uzorci krumpira su slani u tvornicu kako bi se obavila testiranja sa identičnim proizvodima koje koristi Surf’n’Fries. Nakon toga usljedila su prva zajednička testiranja na kojima se ocjenjivao okus krumpirića te dodatno podešavao stroj.

Inače, Skandinavci su za testiranja dolazili u Hrvatsku i Sloveniju te su se sva testiranja obavljala u tajnosti. U konačnici dogovorena je nova lokacija na Korzu gdje je odlučeno predstaviti javnosti novu jedinstvenu tehnologiju.  Vlasnik tvornice iz Švedske osobno je došao u Rijeku instalirati stroj te pratiti njegov rad prvih par radnih dana.

Dosadašnja testiranja s klijentima pokazala su da ljudi najčešće niti ne primjećuju razliku, kažu iz Surf'n'Friesa. Također bitna stvar je da su se strojevi za sada pokazali iznimno stabilnima u radu što je veliko olakšanje, jer jedna je stvar testirati, a drugo je kad nešto staviš u stvarnu praksu, kažu vlasnici Surf’n’Friesa. Ono što ih posebno veseli je to što su u prvih par dana rada imali posjete od mnogih poznatih vrhunskih sportaša iz ovog kraja poput Ivana Ljubičića, Mirze Džombe, Roberta Kišerlovskog, Antonia Petrovića koji su pohvalili inicijativu i proizvod.

Strojevi su programirani ne samo za pripremu krumpirića bez ulja veći  pilećih medaljona i pilećih krilaca. Također, planira se uvesti jos novih proizvoda koji će biti prepremani na ovoj tehnologiji, poput povrća, mozzarella stapića i slično.

U budućnosti planiramo proširiti SURFFRY tehnologiju na sve ostale objekte Surf'n'Friesa, dodaju iz  tvrtke. Već sada se dovršava jedan mobilni objekt “Surf’n’Fries-Trailer” koji će imati SURFFRY tehnologiju te koji će biti poslan u Munchen u Njemačkoj. Trenutno je najveći izazov kako konvertirati postojeće mobilne uređaje koji rade po ljeti na hrvatskim plažama zbog električne energije koja je potrebna stroju za pripremu krumpirića bez ulja.

Također, Surf’n’Fries je otvorio tvrtku u Americi koja ima cilj privući VC ili PE fondove za razvitak Surf’n’Fries projekta na američkom tržištu.

Inače, vlasnici Surf’n’Fries brenda kažu kako su ostvarili dio planiranog međunarodnog širenja, pa je tako u Turskoj u 2013. bilo tri dućana Surf’n’Friesa te je potpisana master franšiza za Rumunjsku i Mađarsku. Trenutno se u samom centru Bukurešta uređuje jedan lokal koji će imati preko 110 metara četvornih. Isto tako, u pripremi je nekoliko lokacija u Mađarskoj koje bi trebale biti otvorene na proljeće 2013. Naravno, svi novi lokali biti će opremljeni novom SURFFRY tehnologijom, zaključuje se u priopćenju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svaka čast! Samo naprijed! [emo_palacg]

Trebali bi u Zagreb gdje u centru za divno čudo nema jake konkurencije fast foodova nego samo pekare i McD Jurisiceva…nema čak ni KFC. Rijeka ima fast foodova na svakom uglu

New Report

Close