PwC Hrvatska dobila je novog direktora u odjelu strateškog i operativnog savjetovanja

Autor: Suzana Varošanec , 16. studeni 2022. u 16:27

U tvrtki ističu da ovime jačaju vlastiti regionalni model poslovnog savjetovanja s fokusom na sektorsku ekspertizu.

PwC Hrvatska ima novog direktora u odjelu strateškog i operativnog savjetovanja – to je Aleksandar Stevanović, koji je svoje obrazovanje stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, u Srbiji i University of Alabama u Huntsvilleu, SAD. U odgovornost novog direktora spada i funkcija voditelja usluga poslovnog savjetovanja za sektor maloprodaje i robe široke potrošnje za jugoistočnu Europu.

Stevanović je sada zadužen za razvoj ovih područja u cijeloj regiji, podržavajući tvrtke u stvaranju nove vrijednosti i poboljšanju njihova učinka. U tvrtki ističu da ovime jačaju vlastiti regionalni model poslovnog savjetovanja s fokusom na sektorsku ekspertizu.

Kako navodi Stevanović, poslujemo u izazovnim prilikama visoke inflacije, koja neminovno utječe na profitabilnost poslovanja, no istodobno izazovna vremena stvaraju prilike te je PwC tu da pomogne našim klijentima stvoriti i sačuvati vrijednost.

“Regionalni tim, za koji ću biti odgovoran, bavit će se strateškim temama rasta poput integracija, konsolidacija i upravljanja prihodima, redizajnom operativnih modela i poslovnom učinkovitošću, te temama digitalne transformacije s fokusom na korištenje podataka. Tako ćemo pomoći podržati bolje operativno upravljanje i poslovne ciljeve naših klijenata”, kazao je u povodu svog imenovanja dodajući da u u budućem razdoblju očekuju pojačanu konsolidaciju tržišta i širenje kompanija u nove poslovne segmente kroz lanac vrijednosti.

Prema priopćenju, počeci poslovne karijere Stevanovića vezani su uz Merrill Lynch (SAD) gdje je stekao i unaprjeđivao svoja prva znanja iz područja upravljanja kapitalom fizičkih osoba. Poslovna iskustva unutar PwC-ove mreže stječe od 2010. do 2018. godine kada je upravljao mnogobrojnim strateškim i operativnim projektima upravo za klijente iz sektora maloprodaje i robe široke potrošnje na području jugoistočne Europe. Nakon PwC-a, poslovnu karijeru nastavlja u Nelt Grupi, jednoj od najvećih regionalnih kompanija za distribuciju i logistiku robe široke potrošnje i farmaceutskih proizvoda, gdje je kao član Izvršnog odbora bio zadužen za izradu i provedbu strategije grupe te bio odgovoran za operativnu izvrsnost, upravljanje podacima, digitalnu transformaciju i upravljanje projektima.

Komentirajte prvi

New Report

Close