Prvi OPG koji novac za širenje proizvodnje prikuplja crowdfundingom

Autor: Marta Duić , 24. studeni 2021. u 14:46
Obitelj Poštić/PD

OPG Poštić iz Sarvaša traži kapital za nabavu opreme za povećanje proizvodnje pekmeza od šljiva Bruna&Noa, nazvan po djeci vlasnika.

Osječko obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Poštić pohvalilo se da je prvi slavonski OPG koji do kapitala za razvoj posla želi doći kampanjom masovnog financiranja.

U pitanju je poljoprivredno gospodarstvo koje se brine o 400 sadnica šljive u Sarvašu, a kako bi se obiteljski biznis i dalje razvijao i kako bi se nastavila slavonska tradicija pripreme domaćeg pekmeza od šljiva, idući nužni korak za njih je, kažu, ulaganje u opremu.

Dosad su za prve i manje količine pekmeza u proizvodnji, ističu, koristili tuđu opremu, no odlučili su podići proizvodnju na novu razinu. Kampanja se provodi na platformi Croinvest i traje još mjesec dana.

Pekmez Bruna & Noa Poštići su nazvali po svojoj djeci, a cilj crowdfunding kampanje je prikupiti 75.000 kuna za kupnju električnog kotla i pasirke.

Ako uspiju, kampanju će nastaviti kako bi prikupili dodatnih 143.000 kuna za sterilizator teglica, stroj za pranje voća, dva hladnjaka, dva zamrzivača i 4000 staklenih teglica.

”Razmišljali smo o različitim načinima financiranja opreme, ali za neke ne ispunjavamo uvjete, a neki su u ovim
pandemijskim vremenima prerizični. Svjesni smo da se crowdfunding kampanjama najčešće prikupljaju sredstva za neke inovativne pothvate, no želimo vjerovati da će nam ljudi pomoći i u očuvanju tradicije”, poručuje Robert Poštić, vlasnik OPG-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close