Prosvjedovali radnici makarske Amfore

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2006. u 06:30

MAKARSKA – Četrdesetak radnika negdašnje tvornice bezalkoholnih pića Amfore iz Makarske jučer je pred tvorničkim ulazom mirno prosvjedovalo, a povod je ročište na Trgovačkom sudu u Zagrebu koje je bilo najavljeno za danas.
Radnici traže da se ispita zalog i revidira trošenje 4,850.000 eura zajma što ga je Hypo Alpe Adria Bank odobrila preimenovanoj zagrebačkoj tvrtki Amfora-Marisu te revidiraju svi založbni ugovori.
Ostali smo bez posla i plaća, kazali su radnici na prosvjednom skupu u Makarskoj, koji inače potražuju 23 plaće, otpremnine i ostala im pripadna prava. U tvorničkom se krugu vrte neki nepoznati ljudi, a nas 110 nemamo pravo ni pristupiti tvrtki koju smo stvarali, dodaju ogorčeni radnici. Upozoravali smo na zloporabe i molili javnost i pravosuđe da spase tvrtku koja je dobro poslovala, ali naš vapaj, jednoglasno će radnici, nitko ne čuje.
Na kraju mirna prosvjeda sindikalni povjerenik Lovre Rafaneli je kazao novinarima kako se od vlasnika traži da povuče otkaze o radu za 46 radnika koji su ih dobili zbog, kako je navedeno, “skrivljena ponašanja”. Po njegovim riječima, za sutra najavljeno ročište na Trgovačkom sudu odgođeno je do srpnja.
(H)

Komentirajte prvi

New Report

Close