Premijer kaže da ima rješenje za ‘Đuru Đakovića’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. prosinac 2019. u 10:51
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u petak u kako Vlada radi na tome da se osigura plaća radnicima “Đure Đakovića” te isto tako i na dugoročno održivom rješenju, a u tome će procesu “Ministarstvo obrane odigrati presudnu ulogu”.

Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Pleternice, u povodu dana grada premijer Plenković je tako odgovorio na novinarski upit ima li poruku za radnike "Đure Đakovića" te planira li ih doći posjetiti u Slavonski Brod.

 "Moramo naći jednu premosnicu, kako bi osigurali proizvodnju, a i financiranje za slijedećih nekoliko godina. U tome će procesu  Ministarstvo obrane odigrati  presudnu ulogu", poručio je premijer Plenković.

Dodao je kako u ovome trenutku ne želi govoriti o tome tko bi mogao biti strateški partner "Đure Đakovića".

"Imamo jedan cijeli koncept, kako da osiguramo posao za Đuru Đakovića", a to znači i plaće za radnike za idućih nekolko godina", istaknuo je premijer Plenković.

Na opasku novinara kako su radnici te tvrtke i dalje u štrajku i boje se mogućeg stečaja odgovorio je: "Riješit ćemo plaće".

Komentari (2)
Pogledajte sve

Necete rijesiti nista jer od 2008 godine sve politicke uprave radile su na stetu holdinga i nad dionicara. Sindikat je 12 godina sve znao i isto tako sudjelovao u tome. Stoga nemojte pricati Bozicne bajke i davat nadu svima da ce ispod bora biti ,,posao stoljeca,, a da ce dionica vrijediti 1.000 kn kao sto je izracunao najveci dionicar.

Rjesenje do slijedećih izbora. A nakon 4 god mandata, neki u Brisel, neki na more, a đđ na naplatu našim pra unucima.

New Report

Close