Podravka će radnicima isplatiti regres u iznosu od tri tisuće kuna neto

Autor: Poslovni.hr , 25. lipanj 2020. u 14:23
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Iz Podravke su podsjetili da je tijekom 2019. na ime raznih dodataka pored osnovne plaće zaposlenicima isplaćeno prosječno 10.100 kuna neto.

Podravka je u četvrtak izvijestila da će radnicima isplatiti uvećani regres do visine maksimalnog neoporezivog iznosa od tri tisuće kuna neto.

Uprava Podravke je, kako navode, odlučila isplatiti uvećani regres “nagrađujući svesrdni doprinos  radnika u izvanrednim okolnostima poslovanja za vrijeme pandemije covid- 19”.

Podravka će za isplatu regresa, sukladno sporazumu sa sindikatima, iskoristiti mogućnost isplate maksimalnog neoporezivog iznosa prigodne nagrade.

Iznos regresa ovisi o broju dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u ovoj godini te će radnici koji primjerice imaju 30 dana godišnjeg primiti regres u visini 3.000 kuna neto.

Razlika u odnosu na ranije godine što će ove godine umjesto 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora biti isplaćeno 100 kuna neto, navodi se u priopćenju.

Prenosi se i izjava predsjednika Uprave Marina Pucara koji je kazao kako je ponosan na sve radnike jer su doprinijeli da kompanija, unatoč poteškoćama uslijed epidemije korona virusa, ostvari velike i vrijedne rezultate.

Iz Podravke su podsjetili da je tijekom 2019. na ime raznih dodataka pored osnovne plaće zaposlenicima isplaćeno prosječno 10.100 kuna neto.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close