Plava laguna dogovorila rast plaća za 5,5%, nekima će doseći i 1600 eura

Autor: Marija Crnjak , 01. ožujak 2022. u 22:00
Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri vrhu u sektoru, kažu iz porečke kompanije/NEVEN JURJAK AKA MERLO DE GRAIA

Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će moći zaraditi i do 1600 eura neto u samoj špici sezone.

Plava Laguna dogovorila je sa socijalnim partnerima rast osnovne plaće za sve radnike za 5,5 posto, a dodatno će biti povećane plaće za više od 700 zaposlenika pa će tako četvrtina radnika Plave Lagune ostvariti ukupno povećanje plaće do 18 posto.

Kao rezultat ovih povećanja će primjerice samostalni recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1000 eura neto, pojašnjavaju u kompaniji.

Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će moći zaraditi i do 1600 eura neto u samoj špici sezone.

“Zadovoljni smo što smo dogovorili uvjete rada za ovu godinu koji su ponovno pri samom vrhu u našem sektoru. Sva materijalna prava i primanja transparentno su komunicirana našim radnicima kako bi svima bilo jasno što mogu zaraditi.

Nadolazeća sezona je u finalnoj fazi pripreme i veseli nas da nam se naši sezonski radnici u velikom broju vraćaju. Nastavljamo i s povećanjem broja ugovora o trajnoj suradnji, koji će uskoro premašiti 50 posto ukupnog broja zaposlenih”, poručuje predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

U Sindikatu Istre, Kvarnera i Dalmacije tvrde da je kolektivni ugovor ove turističke kompanije najkvalitetniji u cijeloj ovoj djelatnosti u Hrvatskoj.

“Raduje nas da smo u Plavoj Laguni Poreč, s destinacijama u Rijeci, Umagu i Poreču, u ovim
izuzetno teškim, izazovnim vremenima, unatoč posljedicama od pandemije koronavirusa koje se još uvijek osjećaju, dogovorili povećanje materijalnih prava radnicima.”, zaključila je Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close