Hrvatsko-austrijski startup primio investiciju od 30 milijuna eura

Autor: Bernard Ivezić , 25. ožujak 2020. u 12:34
Foto: promo

U jeku pandemije koronavirusa PlanRadar primio ulaganje od Insight Partners, E.ventures i drugih investitora.

PlanRadar, hrvatsko-austrijski startup za digitalizaciju građevinske industrije privukao je investiciju od 30 milijuna eura. Sa svježim kapitalom startup planira privući 8.000 novih korisnika u 2020. godini. Cilj mu je proširiti se na devet novih tržišta: Australiju, Dubai, Francusku, Italiju, Nizozemsku, Poljsku, Švedsku, Španjolsku i Rusiju,
Investicija se događa u vrijeme pandemije koronavirusa, ali u PlanRadaru, čiji je jedan od osnivača Hrvat Bojan Petković, su optimistični. Njihovo se rješenje, naime, koristi više od 5.500 klijenata na više od 25.000 projekata u 43 države, uključujući i Hrvatsku. Lani ih je EY proglasio Poduzetnikom godine u Austriji u kategoriji Startup.
Ibrahim Imam član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke PlanRadar kaže da im je prošla godina bila vrlo uspješna i da očekuju tako nastaviti i dalje.
“Možete očekivati daljnje tehnološke inovacije i rast, povećane uštede za korisnike i pravi pomak u načinu na koji građevinska industrija i tržište nekretnina gledaju na mobilnu tehnologiju, a naša tehnologija nadilazi jezične i starosne barijere na gradilištima i tržištu nekretnina, a koje se ujedno i dvije najveće barijere, tako da je potencijal za primjenu mobilne tehnologije ogroman”, kaže Imam.
Dodaje da su zajedno s partnerima Insight Partners, E.ventures i postojećim ulagačima pronašli optimalne postavke koje će im ubrzati rast.
“Želimo PlanRadar pretvoriti u novi globalni standard za komunikaciju i dokumentaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina”, naglašava Imam.
Insight Partners, jedan od najvećih svjetskih investitora u softver sa sjedištem u New Yorku. Uz njega i E.ventures, u PlanRadar su investirali Cavalry Ventures, Berliner Volksbank Ventures i AWS Gründerfonds. PlanRadar cilja na industriju vrijednu 10 bilijuna dolara, a interno procjenjuju da se primjenom njihovog rješenja unutar branše može ostvariti 1,6 bilijuna dolara ušteda.
Thomas Krane, principal tvrtke Insight Partners kaže da je u transformaciji građevinske industrije i sektora upravljanja nekretninama prema digitalnoj budućnosti PlanRadar postao pouzdan partner koji osigurava korisnicima kvalitetniju izgradnju i izvršavanje radova na vrijeme i bez prekoračenja proračuna.
“Naše ulaganje naglašava povjerenje koje imamo u tehnologiju koju nudi PlanRadar i veselimo se pružanju potpore njihovom razvoju i daljnjem globalnom širenju”, kaže Krane.
Sander Van de Rijdt, član predsjedništva Uprave i suosnivač tvrtke PlanRadar ističe da su se posvetili digitalizaciji građevinske industrije i sektoru upravljanja nekretninama koji se i dalje pretjerano oslanjaju na olovku i papir.
“Građevinska industrija i sektor upravljanja nekretninama predugo su se suprotstavljali modernizaciji komunikacije na terenu”, zaključuje Van de Rijdt.

Komentirajte prvi

New Report

Close