Pivci za Kraševe dionice isplaćuju još pola milijuna kuna

Autor: Tomislav Pili , 03. prosinac 2019. u 10:14
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Mesna industrija Braća Pivac isplatit će dioničarima Kraša koji su prihvatili ponudu za preuzimanje dodatnih 431,20 kuna zbog otkupa dionica od Kraš-ESOP-a.

Ukupno će Pivci za Kraševe dionice isplatiti dodatnih 579.101 kunu. Kako stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi, u javnoj ponudi od 25. listopada do 22. studenog MI Braća Pivac prikupila je 1343 dionice, odnosno 0,09 posto udjela u Krašu koje je platio 430 kuna. Međutim, 23. studenog Kraš-ESOP – do tada treći najveći dioničar Kraša – prodao je Pivcima 276.441 dionicu po cijeni od 861,20 kuna.

Obveza isplate razlike u cijeni nastala je temeljem Zakona o preuzimanju dioničkih društava koji propisuje da je ponuditelj, ako u roku od jedne godine od proteka roka trajanja ponude za preuzimanje stekne dionice ciljnog društva, po cijeni koja je viša od cijene u ponudi, obvezan dioničarima koji su prihvatili ponudu za preuzimanje isplatiti razliku u cijeni. Isplata se mora izvršiti u roku 7 dana od dana stjecanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma jesu velikodušni ti Pivci ako za Kraševe dionice isplaćuju čak pola milijuna kuna. Skoro pa jedna prvoklasna njemačka limuzina, što je u Hrvatskoj mjerilo za sve. Nije bilo uspješnije ponude u Hrvata još od 90-ih. S tako malo para dobili tako puno.

New Report

Close