Pevex djelatnicima isplatio regres od 1.500 kuna, želi održati neto primanja zaposlenika unatoč pandemiji

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2020. u 09:33
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Tvrtka Pevex d.d. isplatila je svojim djelatnicima ovogodišnji regres u iznosu od 1.500 kuna po djelatniku te tako nastavila kontinuirano raditi na povećanju standarda svojih zaposlenika i zadržavanju razine neto primanja bez obzira na kompleksnost situacije uzrokovane epidemijom Koronavirusa.

„Uvijek ističemo kako smo najponosniji na naše djelatnike jer bez njih ne bismo postigli izvanredne financijske rezultate, stoga se svakodnevno trudimo raditi na njihovom zadovoljstvu i produktivnosti. To pokazuje činjenica da smo prosječna neto primanja povisili za preko 42% u protekle četiri godine, a cilj nam je povećati ih na iznos od 7.500 kuna kroz naredne dvije godine. Osim plaća, za naše smo zaposlenike razvili cjelokupni program stimulacija koji uključuje i spomenuti regres, božićnicu također u visini od 1.000 kuna, uskrsnicu od 500 kuna, naknadu za rođenje djeteta u visini od 4.000 kuna, prigodne dječje božićne poklone u vrijednosti od 600 kuna, besplatne jednogodišnje sistematske preglede za sve naše djelatnike te 13. plaću za 20% najboljih zaposlenika u maloprodaji. Bez obzira na kompleksnu situaciju zbog pandemije svi naši zaposlenici pokazali su izniman angažman nakon ponovnog, potpunog otvaranja naših prodajnih centara koji su radili ograničeno dva mjeseca. Unatoč gubitaka zbog toga, iznimno cijenimo napore radnika Pevexa i trudimo se održati njihova primanja na razini prije pandemije.“, izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave tvrtke Pevex. 

Tvrtka trenutno zapošljava 2.000 djelatnika,  međutim ta je brojka u kontinuiranom rastu s obzirom na proširenje poslovanja. Osim novog prodajnog centra u Vinkovcima, 26. po redu, a čije se otvorenje očekuje početkom rujna, ove godine se planira i preseljenje prodajnog centra u Slavonskom Brodu u prostor kojeg je Pevex kupio u rujnu 2019. godine, kao i preseljenje prodajnog centra u Makarskoj na novu lokaciju. Spomenuto proširenje poslovanja rezultirat će otvaranjem više desetka novih radnih mjesta u Slavoniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close