Oni stvaraju svijet jednakih prilika

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Mira Pavić, izvršna direktorica ljudskih resursa i poslovne organizacije u AD Plastiku/PD

Oni stvaraju svijet jednakih prilika

Društveno odgovorno poslovanja neizostavni je dio našeg poslovnog modela i strateška odrednica naše kompanije, a doprinos zajednici i njezina dobrobit u svakom smislu te riječi dio su naše korporativne kulture.

Već dugi niz godina sudjelujemo u projektu Iskustvo zlata vrijedi jer smo prepoznali projekt kao iznimno značajan i učinkovit u osvješćivanju zajednice o problemima zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Iako je naše društvo u tom pogledu jako napredovalo, nažalost još uvijek postoje predrasude koje su posljedica neznanja i neiskustva.

Upravo svojim sudjelovanjem u ovom projektu želimo doprinijeti promjenama postojećih paradigmi i svojim primjerima pokazati kako nas ponekad načini razmišljanja koje mogu dovesti do pogrešnih zaključaka ili odluka.

Naša iskustva sa zapošljavanjem osoba s invaliditetom vrlo su pozitivna i jedan dio studenata koji su odradili studentsku praksu u našoj kompaniji, upravo zahvaljujući projektu Iskustvo zlata vrijedi, danas su naši marljivi i vrijedni zaposlenici.

Zbog nedovoljne osviještenosti društva, osobe s invaliditetom prilikom pronalaska posla i same se suočavaju s nizom pitanja i zabrinutosti, od načina uklapanja u novu radnu sredinu i prihvaćanja od strane suradnika i kolega. Naša je želja omogućiti im što ugodnije radno okruženje i podržati ih u nastojanju da iskažu svoje pune potencijale. Vjerujem kako smo u tome do sada uspijevali jer imamo samo pozitivna iskustva.

Ostvarivanjem prava na rad temeljno je ljudsko pravo i osobe s invaliditetom, kao i one slabijeg imovinskog statusa, moraju dobiti priliku ostvariti ih. Osim ekonomske sigurnosti, tako doprinosimo njihovom socijalnom i osobnom razvoju, a njihova uspješna integracija u društvo treba započeti još tijekom obrazovanja.

Korporativna kultura AD Plastik Grupe zasniva se na poštivanju ljudskih prava, raznolikosti i politici jednakih mogućnosti. Svojim sudjelovanjem u projektima poput ovog, želimo primarno doprinijeti osvješćivanju poslovne i cjelokupne zajednice o važnosti ove teme. Kroz projekt Iskustvo zlata vrijedi pružamo priliku studentima s invaliditetom da nam se jave, predstave, steknu svoje prva praktična znanja i iskustva u našoj kompaniji te se na taj način pripreme i steknu dodatnu sigurnost za svoje daljnje uključivanje na tržište rada.

Svatko od nas napravit će puno ako im svojim doprinosom omogući barem mali napredak u daljnjem razvoju karijere. Zapošljavanje osoba s invaliditetom sigurno su smjer u kojem se društvo treba razvijati.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close