Novi unosni ugovori AD Plastika, rusko tržište se oporavlja

Autor: Suzana Varošanec , 06. travanj 2021. u 22:00
AD Plastik ugovorio nove poslove za AvtoVAZ, te Nissan, VW Grupu i PSA Grupu/IGOR KRALJ/PIXSELL

Ugovoreni poslovi za europsko tržište, pak, s PSA Grupom za nekoliko vozila, ukupno su teški 7,1 milijun eura.

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove u iznosu od 23,7 milijuna eura. U Rusiji se novi ugovori tiču suradnje s AvtoVAZ-om, vrijedni su 10,4 milijuna, a predviđeno je trajanje projekta od 8 godina.

No, za ovo tržište ugovoreni su poslovi i s Nissanom te VW Grupom od 6,2 milijuna eura, s predviđenim trajanjem od 6, odnosno 4 godine.

Ugovoreni poslovi za europsko tržište, pak, s PSA Grupom za nekoliko vozila, ukupno su teški 7,1 milijun eura, dok je predviđeno trajanje projekata 4, odnosno 8 godina.

Prema predsjedniku Uprave AD Plastika Marinku Došenu, ugovaranjem novih poslova Grupa osigurava stabilnu budućnost i osnovu za planiranje svog daljnjeg razvoja i rasta. Navodi da su se blage naznake oporavka počele naslućivati već u zadnjem kvartalu 2020., a pozitivnija kretanja zabilježena su na svim tržištima, posebice ruskom.

U Rusiji je zabilježen pad prodaje vozila od 9% u 2020., što je znatno niže, ističe, od prvih predviđanja početkom pandemije. “Taj se trend na ruskom tržištu nastavlja i u 2021. što je dobar pokazatelj i za naše poslovanje s obzirom na naše dvije tvornice tamo.

Na ruskom smo tržištu 2020. ugovorili 85,3 milijuna eura novih poslova i uspješnu suradnju s kupcima nastavljamo. Proizvođači automobila aktivnosti i planove vezane za nova i redizajnirana vozila nisu zaustavili ni u najtežim krizama, a početak oporavka tržišta samo ubrzava njihovu dinamiku”, kaže Došen dodajući da su to nove prilike koje će AD Plastik Grupa sigurno iskoristiti.

“Kako pandemija još traje prisutni su izazovi i oprez, ali blagi optimizam koji se naslućuje na tržištu svima nam daje dodatni poticaj”, zaključuje čelnik AD Plastika.

Lanjski pad prodaje novih auta u Rusiji, sa znatnim odstupanjem od početnih očekivanja o padu od čak 24% prema AEB RUS rezultat je oporavka tržišta u 2. polugodištu.

Novoregistriranih su imali 1,6 milijuna vozila, 200.000 manje nego 2019., i prema ostvarenom Rusija je među najboljim tržištima autoindustrije u svijetu, a za ovu godinu AEB RUS predviđa čak i rast toga tržišta od 2,1 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close