Smart Industry
automatizacija

Novi autonomni robot slagat će naše poznato domaće piće

Automatizacija vrijedna 3,5 milijuna kuna puštena je u rad u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom
Poslovni.hr
08. lipanj 2020. u 12:33

Prednost automatizacije jasno se vidi u izvanrednoj i izazovnoj situaciji kao što je pandemija koronavirusa.

Automatizacija i robotizacija poslovnih procesa pojednostavljuju poslovanje i smanjuju rizik od zaustavljanja poslovnog procesa.

To su prepoznale mnoge tvrtke, a među njima  i Jamnica koja je investirala 3,5 milijuna kuna u robotizaciju poslovnih procesa. S ciljem veće učinkovitosti i produktivnosti te pojednostavljenja poslovnih procesa Jamnice plus, Marijan Vrandečić, izvršni direktor lanca opskrbe i Marko Fabijanić, izvršni direktor sektora informatike u suradnji s vanjskim partnerom tvrtkom Demateh, razvili su i implementirali novi sustav koji će ubrzati i olakšati poslovne procese.

Tvrtka Demateh izradila je sustav robotiziranog slaganja narudžbi na redove, a testiranje prototipa obavljeno je u Švedskoj.

Implementacijom novog sustava robotskog slaganja smanjuje se broj potrebnih izvršioca, povećava se stupanj zaštite na radu, osobito u segmentu ručno slaganih narudžbi kupaca te se stvaraju čvrsti temelji za buduće nadogradnje poslovnih procesa.

Automatizacija znatno doprinosi ubrzavanju poslovnih procesa te se tako može povećati broj ljudi na pozicijama gdje je ključan ljudski faktor, istaknuo je Marijan Vrandečić, Izvršni direktor lanca opskrbe.
Automatizacija slaganja narudžbi kupaca putem autonomnog robota početkom lipnja pušten je u rad u logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom.

New Report

Close