Neven Mimica imenovan savjetnikom uprave domaće lobističke kuće EuroNavigator

Autor: Poslovni.hr , 21. lipanj 2023. u 08:51
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Neven Mimica pridružit će se na poziciji savjetnika uprave, gotovo četiri godine nakon završetka svojeg mandata u Europskoj komisiji.

Neven Mimica, nekadašnji potpredsjednik Vlade (2011. – 2013.) i povjerenik pri Europskoj komisiji zadužen za međunarodnu suradnju i razvoj (2013. – 2019.) imenovan je za savjetnika uprave domaće lobističke kuće EuroNavigator.

EuroNavigator je lobistička kuća koja savjetuje međunarodne kompanije o njihovom angažmanu u Republici Hrvatskoj s jedne strane, dok s druge strane povezuje hrvatske tvrtke s političkim središtem Europske Unije u Bruxellesu, a u svome portfelju broji klijente iz digitalne ekonomije, obrane i sigurnosti, energetike i transporta, medija, turizma, zdravstva i obrazovanja. Neven Mimica pridružit će se na poziciji savjetnika uprave, gotovo četiri godine nakon završetka svojeg mandata u Europskoj komisiji.

Iz ove lobističke kuće ističu da je Neven Mimica snažno pojačanje njihovom timu, a s obzirom na široko i dugogodišnje međunarodno iskustvo u politici sigurni su u njegov doprinos u radu s trenutnim klijentima: „Duboko razumijevanje europskog političkog i regulatornog okvira koje posjeduje gospodin Mimica, kao i vrijeme provedeno u europskim političkim institucijama, osnažit će poziciju EuroNavigatora kao lidera u pružanju konzultantskih usluga vezanih za Europsku uniju“, naglašava Milly Doolan, suvlasnica i direktorica EuroNavigatora.

Inače, nakon odlaska iz Vlade Republike Hrvatske, Neven Mimica je tijekom prve godine mandata u Barrosovoj Europskoj komisiji kratko vrijeme bio zadužen za politiku zaštite potrošača, dok je u drugom mandatu pod palicom Jean-Claude Junckera preuzeo portfelj međunarodne suradnje i razvoja.

“Savjetnička uloga koju preuzimam u snažnom timu EuroNavigatora zapravo predstavlja logičan korak nakon višegodišnjeg djelovanja pri Europskoj komisiji, gdje sam imao priliku steći znanja i ostvariti suradnje s mnogobrojnim partnerima diljem Europe i šire. Karijeru sam započeo u realnom sektoru, a nakon dugo godina, nastavljam je upravo tamo, ali u znatno drugačijoj ulozi”, objasnio je Neven Mimica te istaknuo da smatra kako je bit inozemnog političkog iskustva ta da nakon završetka mandata svojim iskustvom doprinese tržištu i realnom sektoru.

Neven Mimica s angažmanom počinje već u lipnju 2023., a iz strateške perspektive sudjelovat će u radu s klijentima iz mnogobrojnih industrija, izvještavaju iz EuroNavigatora.

Komentirajte prvi

New Report

Close