Natječaj dm-a za obnovu i razvoj potresom pogođenih područja

Autor: Objava za medije , 01. veljača 2021. u 17:05

U ponedjeljak 1. veljače dm je otvorio natječaj {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak na koji se mogu prijaviti projekti, inicijative, kampanje i ideje čiji je cilj podržati obnovu i razvoj potresom pogođenih mjesta s područja Sisačko-moslavačke županije.

Nevladine udruge s područja Republike Hrvatske te ustanove, jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave i hrvatski proizvođači s područja pogođenih potresom mogu prijaviti svoje projekte, kampanje, inicijative i ideje do 15. ožujka putem online-prijavnice na internetskoj stranici www.jednizadrugezajedno.hr, nakon čega će dm odabrati projekte čiju će realizaciju podržati.

U dm-u vjerujemo kako je za što brži oporavak potresom pogođenih područja ključna dugoročna i sustavna podrška koja će odgovoriti na potrebe ljudi koje je potres najviše pogodio. Zato smo za pomoć potresom pogođenih područja osigurali ukupno 7 milijuna kuna, a dio iznosa namijenili smo za provedbu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak. Povodom 25. obljetnice poslovanja dm-a u Hrvatskoj, ovim natječajem želimo pružiti priliku svim projektima, inicijativama, kampanjama i idejama koje za cilj imaju obnovu te gospodarski i društveni razvoj potresom pogođenih područja“, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

dm će osigurati podršku potrebnu za realizaciju odabranih prijedloga u kategorijama Društveno korisno djelovanje, Održivost i zaštita okoliša, Kultura, znanost i sport te Poticaj poduzetništvu.

Pravila i uvjeti natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak te kriteriji za odabir dostupni su na internetskoj stranici www.jednizadrugezajedno.hr, a sva pitanja o natječaju moguće je uputiti na e-mail adresu natjecaji@dm.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close