Poslovna 2022.
Kostas Nebis

Napredak i rast društva omogućeni digitalizacijom

Stupanj digitalizacije i gospodarskog razvoja izravno su povezani, a naša ulaganja u infrastrukturu tome izravno doprinose, čime otvaramo vrata novim mogućnostima za druge industrije, poduzeća i cijelo društvo.

Kostas Nebis
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Digitalizacija je temelj budućeg društvenog razvoja. Ona je pokretačka snaga gospodarskog rasta i područje u kojem se Hrvatska mora isticati želi li napredovati. Istodobno, digitalizacija je područje u kojem Hrvatski Telekom daje veliki doprinos povezujući sve s mogućnostima koje ona pruža.

Kao najveći privatni investitor u digitalizaciju, u proteklih šest godina investirali smo više od 10 milijardi kuna, od čega samo u 2021. godini 1,6 milijardi kuna. Stupanj digitalizacije i gospodarskog razvoja izravno su povezani, a naša ulaganja u infrastrukturu tome izravno doprinose, čime otvaramo vrata novim mogućnostima za druge industrije, poduzeća i cijelo društvo. Upravo u tome leži prava vrijednost HT-a.

je za nas bila godina obilježena pozitivnim razvojem poslovanja i rastom u mobilnom i fiksnom segmentu te ICT uslugama. Učvrstili smo svoju lidersku poziciju u svim poslovnim područjima, osvojili smo međunarodne nagrade za najbolju fiksnu i za najbolju mobilnu mrežu koja je ujedno i jedna od najbržih u cijeloj Europi.

Naša 5G mreža je najveća i najbrža u Hrvatskoj, a u samo jednoj godini smo više nego četverostruko povećali broj pokrivenih gradova te je učinili dostupnom za više od dva milijuna stanovnika. Ulaganjem 130 milijuna kuna osigurali smo najveći udio novo dodijeljenog 5G spektra čime smo ispunili ključni preduvjet za daljnji rast naše liderske pozicije.

Također, imamo najveću i najbržu optičku mrežu s 435.000 pokrivenih kućanstava, od čega je 100.000 novih kućanstava povezano ove godine, time već drugu godinu zaredom postavljamo rekord u gradnji optičke pristupne mreže. Još važnije, optiku ne gradimo samo u velikim gradovima, već diljem Hrvatske, a dva od tri novoizgrađena optička priključka na tržištu danas izgradio je HT. I tu nećemo stati. Dapače, namjeravamo nastaviti s istim tempom.

S obzirom na to da će ubuduće digitalizacija u Hrvatskoj imati još važniju ulogu, u 2022. i u narednim godinama, odlučni smo nastaviti pružati podršku našim korisnicima, gospodarstvu i društvu u njihovim ambicijama rasta i razvoja.

Sustavnom izgradnjom potrebne infrastrukture nastavit ćemo omogućavati optičku i 5G mrežu diljem zemlje, jer su one, zajedno s ICT uslugama koje pružamo našim korisnicima, ključne poluge budućeg rasta. Hrvatska je zemlja velikog potencijala – društvenog, poslovnog, gospodarskog i učinit ćemo sve što je u našoj moći da digitalizacijom podržimo njen razvoj i rast.

Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma

New Report

Close