Nadzorni odbor Kraša prihvatio ostavku šefa Uprave Bulića, novi predsjednik uprave je Ledić

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2020. u 14:05

Damir Bulić nastavlja karijeru u Kraš d.d. na funkciji člana Uprave Društva.

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Kraša d.d. Slavko Ledić imenovan je na poziciju predsjednika Uprave. Funkciju će preuzeti 16. svibnja, a na nju dolazi s pozicije predsjednika Uprave Konzuma, koji je uspješno vodio proteklih pet godina. Dosadašnji predsjednik Uprave Kraša d.d. Damir Bulić prelazi na mjesto člana Uprave, gdje će s ostalim članovima nastaviti stvarati još bolji Kraš na dobrobit i zadovoljstvo njegovih zaposlenika i potrošača, što ostaju ključni poslovni prioriteti tvrtke.

„Iznimno sam ponosan što preuzimam odgovornost predsjednika Uprave Kraša i siguran sam da ću dati doprinos u realizaciji svih potencijala, koje ova kompanija nedvojbeno ima, Cilj nam Kraš postaviti na mjesto vodeće konditorske industrije regije, a to ćemo postići unaprjeđujući i modernizirajući poslovne procese te održavajući i razvijajući sve vrijednosti na kojima Kraš temelji svoju uspješnu povijest dugu gotovo 110 godina. Fokus mog rada bit će na povećanju proizvodnje i prodaje, odnosno jačanju pozicije Kraša na postojećim tržištima i širenju na nova, a sve na temelju vrhunske kvalitete, duge tradicije i izgrađene prepoznatljivosti Kraševih brendova i proizvoda. Hvala mojem kolegi Damiru Buliću koji je dosad uspješno vodio kompaniju i hvala svim zaposlenicima koji kroz godine stvaraju i razvijaju Kraš. Veseli me što ćemo zajedno nastaviti stvarati nove vrijednosti. Zahvalan sam i svima u Konzumu i Fortenova grupi na podršci i povjerenju tijekom svih ovih godina“, izjavio je Slavko Ledić.

Vodstvo Kraša radi na daljnjoj prilagodbi poslovanja u kontekstu posljedica ovih izazovnih vremena, kao i na razvijanju planova za različite buduće scenarije i razine utjecaja krize na poslovanje kompanije, industrijski sektor te gospodarstvo u cjelini. Uz to, među prvim koracima novog predsjednika Uprave bit će dubinska analiza poslovanja, koja je u cilju izrade plana restrukturiranja i daljnjih ulaganja već započeta krajem prošle godine. Izazov nove Uprave bit će realizacija ogromnog potencijala kompanije kroz jačanje učinkovitosti distribucijskih kanala, otvaranje novih tržišta, povećanje operativne efikasnosti i produktivnosti te osuvremenjivanje postojećih kapaciteta. Najveća vrijednost Kraša i dalje će biti njegovi radnici, a Kraš će i dalje biti jedan od ključnih aktera hrvatskog gospodarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close