Zagrebački Choco cafe radi uvođenja novih proizvoda oglasio potragu za neobičnim radnikom

Autor: Ivan Tominac , 24. siječanj 2022. u 14:58
Iz Choco cafea kažu da su odlučili obogatiti ponudu/I. Kralj/PIXSELL

Upravo ovaj oglas dokazuje i samu narav palačinkarnice koja je spoj tradicije i modernog. Bakina kuhinja je i dalje u prvom planu, međutim moderan pristup ih izdvaja od konkurencije i definira predvodnikom u uvođenju trendova u poslovanje. Degustator je upravo to, a odraz je svjetske prakse.

U moru oglasa za posao pažnju nam je zaokupio jedan drugačiji, a pozicija na koju se zapošljava je, ni manje ni više, nego – degustator palačinki.

Oglas je objavljen na platformi PickJobs, a kako bismo saznali otkuda takav nesvakidašnji oglas u njihovoj mreži kontaktirali smo s njihovom voditeljicom marketinga Renatom Puljiz.

Donošenje prave odluke
Kako nam govori, oglas za degustatora nije čest u Hrvatskoj, ali vani je ta praksa normalna. Na stranim portalima se često mogu pronaći oglasi za ‘poslove iz snova’, kao što su gledanje Netflixa, testiranje madraca, degustacija hrane i pića i slično.

“Baš zato što su ti oglasi rijetki, odlučili smo ovaj oglas podijeliti s javnosti i možemo reći da smo zabilježili veliki interes potencijalnih posloprimaca’’, dodala je Puljiz. Degustator se zapošljava u zagrebačkoj palačinkarnici Choco cafe koja trenutačno broji 17 zaposlenika na obje lokacije, one u Voltinom i na Sopotu.

17

ljudi trenutačno zapošljava palačinkarnica na dvije lokacije u Zagrebu

“Unatoč tome što smo prepoznati na tržištu po kvaliteti svojih proizvoda, odlučili smo obogatiti ponudu. Pratimo trendove i želimo svakom gostu pružiti vrhunsko iskustvo, stoga ćemo u ponudu uvrstiti nove kombinacije palačinki. Cilj nam je da svaka nova palačinka bude originalna i jedinstvena, stoga tražimo degustatora, koji će nam pomoći donijeti pravu odluku’’, rekla je voditeljica marketinga Choco Cafea Ana Zorotović.

“Na poziciji degustatora zapošljavamo jednu osobu, a trenutačno imamo i raspisane oglase za konobare i kuhinjske radnike. Choco cafe budućim zaposlenicima nudi ugodnu radnu atmosferu, redovna primanja i mogućnost napredovanja’’, objasnila je.

Upravo ovaj oglas dokazuje i samu narav palačinkarnice koja je spoj tradicije i modernog. Bakina kuhinja je i dalje u prvom planu, međutim moderan pristup ih izdvaja od konkurencije i definira predvodnikom u uvođenju trendova u poslovanje. Degustator je upravo to, a odraz je svjetske prakse.

“Degustator mora biti veliki gurman, zaljubljenik u dobru hranu, osoba profinjenog nepca koja obožava palačinke u svim kombinacijama. Ne mora imati kvalifikacije vezane uz kušanje palačinki, ali mora biti odličnog zdravlja, ne bi valjalo da bude alergična na neke od sastojaka koji se mogu pronaći u kuhinji. S obzirom na broj prijava koji nam je stigao u samo par sati, očekujemo ljude različitih preferencija’’, dodala je Zorotović.

Pomoć vanjskih stručnjaka
S obzirom na to da dosad nisu zapošljavali degustatora, ovaj put su za izbor kandidata potražili i pomoć vanjskih stručnjaka koji će im pomoći izabrati onog idealnog.

“Pri selekciji kandidata zasigurno će jedan od elemenata biti kreativnost, kako bismo saznali zašto pojedini kandidat misli da je idealan za ovu poziciju’’, rekla je naša sugovornica. Pitali smo ih i kako su se snašli u pandemiji pa otkrivaju da su tad svoje poslovanje preusmjerili na dostavu i inovacije.

“U tom periodu preuredili smo obje lokacije, provodili edukacije osoblja i osmišljavali nove proizvode’’, zaključila je voditeljica marketinga Choco Cafea Ana Zorotović.

Komentirajte prvi

New Report

Close