LRH u pregovorima za kupnju hotela u Portorožu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2014. u 10:41
Foto: Thinkstock

Riječ je o hotelima koje slovenska grupa Hoteli Bernardin prodaje radi smanjenja financijske zaduženosti.

Hrvatska hotelijerska grupacija Liburnia Riviera Hoteli (LRH) u završnim je pregovorima za kupnju četiri hotela u Portorožu, piše u petak ljubljansko "Delo", pozivajući se na neslužbene izvore.

Riječ je o hotelima koje slovenska grupa Hoteli Bernardin prodaje radi smanjenja financijske zaduženosti. Liburnia Riviera Hoteli jedini su od prijavljenih 38 zainteresiranih dali ponudu za cijeli 'paket'.

Ponuda koju je dala opatijska grupacija niža je od 29,5 milijuna eura, koliko je iznosila prva postavljena cijena, a u Portorožu ocjenjuju da bi se za četiri hotela na kraju pregovora moglo dobiti oko 26 milijuna eura, navodi vodeći slovenski list.

Većinski vlasnik grupacije Liburnia Riviera Hoteli, koja ima 21 hotel i kamp, poduzetnik je Darko Ostoja, jedan od najbogatijih Hrvata, a tvrtka dobro posluje i ima pristup izvorima financiranja, navodi "Delo", no prodaju hotela u Portorožu navodi kao još jedan primjer odlaska u strane ruke slovenskog "obiteljskog srebra".

Inače, sredinom rujna LRH je objavio na Zagrebačkoj burzi da nije uputio ponudu za kupnju Hotela Bernardin iz Portoroža, nego da su ponudu za kupnju dali Hoteli Cavtat, u većinskom vlasništvu LRH-a. Natječaj za kupnju četiri hotela u sklopu Bernardina istekao je sredinom kolovoza.

Komentari (2)
Pogledajte sve


šta će im hoteli u portorožu.bolje da ulažu u hrv.tko se ide kupati u onu žabokrečinu od mora tamo. ni janezi neće tamo nego dolaze kod nas.

Meni je Piran prekrasan

http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Slovenia/West/Obalno-krashka/Piran/photo26130.htm

šta će im hoteli u portorožu.bolje da ulažu u hrv.tko se ide kupati u onu žabokrečinu od mora tamo. ni janezi neće tamo nego dolaze kod nas.

New Report

Close