Končar – Inženjering na švedskom tržištu prešao 20 mil. eura

Autor: Mladen Miletić , 26. lipanj 2023. u 22:00
Predsjednik Uprave Gordan Kolak/I. Kralj/PIXSELL

Potpisani ugovori sa švedskim operatorom prijenosnog sustava.

Tvrtka Končar – Inženjering (KET) potpisala je dva nova ugovora sa Svenska Kraftnät (SVK), švedskim operatorom prijenosnog sustava, čime ukupna ugovorenost poslova KET-a na tržištu Švedske iznosi više od 20 milijuna eura.

KET će biti angažiran na projektima proširenja 220 kilovoltne (kV) transformatorske stanice Linnvasselv i rekonstrukcije primarne opreme, te sustava zaštite i upravljanja na sedam transformatorskih stanica od 220 kV u blizini Stockholma, ističe se u objavi kompanije.

Opseg poslova uključuje usluge inženjeringa po načelu “ključ u ruke”, a koje uključuju vođenje projekta, projektiranje, isporuku i ugradnju primarne opreme, sustave upravljanja i zaštite, funkcionalna ispitivanja kompletnog postrojenja te puštanje u pogon.

7

transformatorskih stanica u blizini Stockholma dobit će poboljšani sustav zaštite i upravljanja

Član Uprave Končar – Inženjeringa Ivan Tomšić podsjeća da je nakon dugogodišnjeg pretkvalifikacijskog postupka kod švedskih kupaca i vrlo intenzivnih prodajnih aktivnosti, KET u 2022. po prvi put u povijesti ugovorio dva posla po načelu “ključ u ruke” za Svenska Kraftnät (SVK), švedskog operatora prijenosnog sustava, i za Vattenfall Eldsitribution, operatora distribucijskog sustava.

Riječ je, pojašnjava, o složenim projektima revitalizacije visokonaponske transformatorske stanice Finnslätten, odnosno zamjene sustava zaštite i upravljanja na četiri 400 kV i 220 kV transformatorske stanice, a koji su u visokom stupnju realizacije.

Iz Končara navode i da je, zbog vrlo snažne konkurencije i tržišnih zahtjeva za visokom kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga, tržište Švedske prepoznato kao jedno od najzahtjevnijih na području Europe.

“Uskoro planiramo proširenje lokalnog ureda KET-a na tom tržištu i angažman dodatnih kapaciteta, kako za prodaju, tako i realizaciju poslova, primjenjujući pritom nove modele primjerene zahtjevima i okolnostima izazovnog švedskog tržišta.

Ovime KET, ali i ostala društva Končara već prisutna na švedskom tržištu, još jednom dodatno potvrđuju da je Končar, kao regionalni lider, u samom vrhu europske elektroenergetske industrije”, izjavio je predsjednik Uprave Končara Gordan Kolak.

Komentirajte prvi

New Report

Close