KING ICT U 2022.: Godina Schengena, Euro konverzije, jačanja međunarodnih i domaćih tržišnih pozicija i rasta broja djelatnika

Autor: Objava za medije , 12. prosinac 2022. u 16:50

Broj stručnjaka u King Grupaciji narastao je na 720 djelatnika te se godina privodi kraju s ukupnim organskim rastom prihoda od 10% u odnosu na prošlu godinu.

Posljedice nestabilnosti na europskom teritoriju 2022. godine nisu zaobišle nikoga pa tako ni poslovni svijet. Ipak, uz sinergiju stručnih djelatnika, tehnoloških partnera i korisnika, KING ICT je spremno dočekao nove izazove. Zato je za King 2022. godina ona koju će pamtiti po velikim projektima, povećanju broja djelatnika i učvršćivanju tržišnih pozicija zadržavanjem postojećih i zadobivanjem novih kupaca. Broj stručnjaka u King Grupaciji narastao je na 720 djelatnika te se godina privodi kraju s ukupnim organskim rastom prihoda od 10% u odnosu na prošlu godinu.

NATO, BENELUX I MEĐUNARODNE SURADNJE
Godina je počela uspješnom implementacijom cyber security rješenja za NATO Agenciju, a nastavila se ugovaranjem niza novih projekata za poznate i nove kupce na različitim tržištima uključujući i zapadnoeuropsko. Svoje poslovno djelovanje King usmjerava na prostor Beneluxa, gdje je lokalno prisutan. U međunarodnoj sferi vrijedi spomenuti i projekt za tvrtku Weidmann Group sa sjedištem u Švicarskoj, koji je obuhvatio 22 lokacije diljem svijeta, uključujući Brazil, Kanadu, SAD, Meksiko, Švicarsku, Njemačku i Nizozemsku.

U redove KING ICT-a dolaze, ne samo vrhunski domaći, nego i međunarodni stručnjaci i manageri s iskustvom u vodećim IT tvrtkama poput velike svjetske IT servisne kompanije – Accenture. Veliki svjetski IT igrači, poput francuskog Interseca S.A i njemačkog Boscha, udružili su snage s KING ICT-om što je rezultiralo uspješno provedenim projektima, a King je nastavio djelovati i kao Google For Education partner za Hrvatsku.

Ovo je i godina koja će za Hrvatsku biti zadnja prije prelaska na Euro, a pristupanje Schengenskoj zoni Hrvatsku svrstava u zonu modernih država i ekonomija, što donosi velike benefite za IT industriju. S time u skladu, KING ICT je kod velikog broja klijenata izveo projekte konverzije u svrhu prelaska na Euro, ali i brojne druge uspješne projekte, među kojima vrijedi istaknuti doprinos ispunjavanju svih tehničkih uvjeta za pristupanje Schengenskoj zoni.

Projekti koji su obilježili 2022. godinu

PROJEKTI KONVERZIJA U SVRHU PRELASKA NA EURO ZA SVE NAŠE DOSADAŠNJE KORISNIKE
U svrhu prelaska na Euro od 1. siječnja 2023. godine, za sve naše korisnike rješenja na SAP tehnologijama, pokrenuli smo projekte konverzije na novu valutu. U 2022. godini smo na više od dvadeset konverzijskih projekata uspješno odradili potrebne analize i pripreme te testne konverzije kako bi se promjene na produkcijskim sustavima mogle provesti pravovremeno i pouzdano. S obzirom na broj uključenih konzultanata, konverzija na euro predstavlja najveći portfelj pojedinačnih projekata na SAP tehnologijama u proteklih nekoliko godina.

NATO COMMUNICATIONS AND INFORMATION AGENCY
KING ICT je isporučio projekt strukturnog kabliranja pasivne mreže za NATO Agenciju u Braine-L’Alleudu u Belgiji. Projekt je uključivao profesionalne usluge upravljanja projektima, isporuku opreme, implementaciju, instalaciju, ILS – integriranu logističku podršku, validaciju i verifikaciju. Projekt je završen u cijelosti, u skladu s uvjetima ugovora, u okviru proračuna i u dogovorenom roku.

WEIDMANN GROUP, ŠVICARSKA
KING ICT je ove godine isporučio nekoliko projekata temeljenih na Software Defined WAN inteligentnoj mrežnoj infrastrukturi. Tu su projekti koji su obuhvatili povezivanje preko 1000 lokacija unutar Republike Hrvatske, do projekata koji povezuju urede i lokacije diljem svijeta. Kao primjer vrijedi istaknuti projekt za tvrtku Weidmann Group sa sjedištem u Švicarskoj, a koji je obuhvatio povezivanje 22 lokacije diljem svijeta: Brazil, Kanada, SAD, Meksiko, Švicarska, Njemačka, Nizozemska, Turska, Ukrajina i Hrvatska. Uz automatizaciju i centralno upravljanje, ovakva inteligentna suvremena mrežna infrastruktura omogućuje visokokvalitetnu komunikacijsku infrastrukturu neovisnu o prijenosnoj telekomunikacijskoj usluzi i tehnologiji te neovisnost o davateljima telekomunikacijskih usluga. Istovremeno garantira visoku dostupnost i kvalitetu mrežne infrastrukture te smanjenje troškova telekomunikacijskih usluga.

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA RH
Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama

Projekt je omogućio uspostavu jedinstvenog nacionalnog sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK) u svrhu ranog upozoravanja i javnog uzbunjivanja građana korisnika mobilnih uređaja prilikom kriznih situacija (požari, poplave, olujne nepogode ili tehnološke katastrofe poput nuklearnih, radioloških, kemijskih i bioloških incidenata) te planiranje mjera koje je potrebno poduzeti u cilju smanjenja ljudskih žrtava i materijalnih šteta. Sustav je baziran na state-of-the-art geolokacijskim i komunikacijskim tehnologijama, a u provedbi su sudjelovali domaći članovi konzorcija KING ICT d.o.o. i GDi d.o.o. te tvrtka Intersec S.A iz Francuske.

Schengenski informacijski sustav
Ulaskom Republike Hrvatske u Schengenski prostor, osim schengenskih mehanizama nadzora i kontrole, ostvarit će se i preduvjeti za razmjenu podataka u Schengenskom informacijskom sustavu. Za te je potrebe nadograđen sustav Evidencija određenih kategorija stranaca (EOS) koji će od trenutka ulaska u Schengenski prostor biti u mogućnosti razmjenjivati informacije s državama članicama o strancima kojima su donesene odluke o zabrani ulaska i boravka na području europskog gospodarskog prostora.

CARNET
e-Škole
U sklopu programa „e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće“, isporučena je i implementirana aktivna mrežna infrastruktura te povezana oprema na centralni sustav CARNET-a. Implementirana bežična lokalna mreža omogućuje adekvatnu pokrivenost i kvalitetu signala u školskim prostorijama. U tijeku je realizacija druge faze programa te je završeno 645 srednjih i osnovnih škola kao i 405 područnih osnovnih škola. Nove školske mreže bazirane su na najsuvremenijem Wi-Fi 6 standardu. U provedbi sudjeluju članovi konzorcija KING ICT, Comping i Hrvatski Telekom.

e-Upisi
Proveden je projekt e-Upisi s ciljem uspostave elektroničkih usluga za sve korisnike odgojno-obrazovnih ustanova. Projekt je obuhvaćao prijave i upis u vrtiće, u osnovne i srednje škole, upis u učeničke domove, prijavu ispita državne mature i prijavu na visoka učilišta, uspostavu sustava obrazovanja odraslih i evidenciju prikupljenih podataka. Ovaj sustav će omogućiti krajnjim korisnicima korištenje javnih usluga upisa bez dodatnih administrativnih obveza. Isporučeno je 5 podsustava od ukupno 8, a isporuka preostala 3 predviđena je do kraja prosinca 2022.

ADDIKO BANKA HRVATSKA
Tim stručnjaka KING ICT-a radi na rješenjima optimizacije, administracije i monitoringa baza podataka. Projekt je to koji omogućuje banci da uz postojeće alate kvalitetno utječe na donošenje ključnih odluka vezanih uz poslovanje banke. Temeljem toga, banka može optimizirati poslovne procese, a samim time i povećati efikasnost poslovanja.

MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA, GRADITELJSTVA I DRŽAVNE IMOVINE

Razvijena je aplikacija eGrađevinski dnevnik koja od 1.1.2023. postaje obavezna za korištenje svim sudionicima u gradnji. Digitalizacijom građevinskog dnevnika dokumentacija će svim sudionicima u gradnji biti dostupna uvijek i svugdje i to digitalno potpisana. eGD je visoko integriran sa sustavom eDozvola, eGrađanima, OKP-om, OIB servisom  i svim inženjerskim komorama. Sustav eDozvola nadograđuje se podacima o energetskim svojstvima zgrada, usklađuje se novom uredbom o uredskom poslovanju, spaja se na ZUP IT, uvodi nove vrste postupaka i radi redizajn javnog portala. U sklopu sustava Brownfield, radi se aplikativno rješenje za mapiranje postojećeg stanja i praćenje razvoja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama.

CENTAR DIJELJENIH USLUGA (CDU)
U tijeku je nadogradnja projekta „Centralne državne infrastrukture“ za CDU, inače jedan od ključnih projekata Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Projekt će omogućiti spajanje državne informacijske infrastrukture i omogućiti zajedničko korištenje informacijskim i komunikacijskim tehnologijama te istim aplikativnim rješenjima. Sva tijela javnog sektora moći će se koristiti zajedničkom, pouzdanom i skalabilnom ICT infrastrukturom prema paradigmi oblaka (cloud).

HRVATSKE AUTOCESTE (HAC)
U tijeku je implementacija novog sustava video nadzora i video detekcije duž cijele mreže autocesta pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o. koji uključuje zamjenu više od 1700 kamera. Time se s analognog sustava prelazi na digitalni, što će uvelike doprinijeti boljoj i bržoj detekciji potencijalno opasne situacije (poput vožnje u suprotnom smjeru) te će omogućiti automatsku detekciju incidenata (AID). Sustav će također pridonijeti boljem nadzoru, komunikaciji s Regionalnim centrima za nadzor i upravljanje prometom (RCNUP) smještenim duž cijele mreže autocesta, a samim time, pridonijeti i bržem protoku informacija prema krajnjim korisnicima te boljoj koordinaciji i harmonizaciji prometa.

HRVATSKE ŠUME
U tijeku je projekt implementacije cjelovitog informacijskog sustava (ERP) u čijoj realizaciji sudjeluju konzorcijski partneri B4B d.o.o i KING ICT d.o.o. Implementacija sustava izvodi se sukladno SAP Activate metodologiji vođenja projekata, prateći najbolje svjetske prakse.

GRAD ZAGREB
Završen je projekt uspostave Centra za nadzor prometa (CNP) grada Zagreba. CNP je središnji prometni sustav za nadzor i upravljanje prometom koji će predstavljati maticu povezivanja svih drugih podsustava koji se bave prometom u Gradu. Postojeći sustav video nadzora pokriva prometnice grada, a uz izvedbu nadzornog centra i obrade prometne analitike, na 14 semaforiziranih raskrižja izvedena je integracija sa semaforskim sustavima na kritičnim prometnicama grada. Radi se o sustavu nadzora prometa čija je zadaća očuvanje visoke razine opće sigurnosti grada, upravljanje prometom i posljedično – smanjenje negativnog utjecaja prometa na okoliš te posebno prometnih zagušenja i povećanje prometne sigurnosti.

MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA ZAGREB
U tijeku je održavanje cjelokupne ICT infrastrukture Međunarodne Zračne luke Zagreb. Usluga obuhvaća proaktivni nadzor i održavanje poslužiteljske i mrežne infrastrukture, sustava pohrane podataka te sistemskih servisa. Održavanje je uslijedilo nakon što je prije nekoliko godina KING ICT uspješno isporučio i implementirao cjelokupnu ICT infrastrukturu novog terminala Međunarodne Zračne luke Zagreb.

GRAD ZADAR
Završen je projekt prometnog sustava uspostave prve faze inteligentnog transportnog sustava (ITS), u sklopu projekta Razvoj i implementacija ITS-a i rekonstrukcija prometnice s prioritiziranjem vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom u gradu Zadru. Na 17 semaforiziranih raskrižja isporučen je sustav svjetlosne signalizacije (semafori), sustav elektroinstalacijska i komunikacija, informacijski sustav, sustav video nadzora prometa u svrhu upravljanja prometom i centralni nadzorni i upravljački sustav, odnosno Gradski centar za kontrolu prometa grada Zadra. Sustav će upravljati prometom grada, smanjiti negativni utjecaj prometa na okoliš, povećati razinu opće sigurnosti grada, ali i pripremiti temelje za izradu planova kojima će se u budućnosti planirati i razvijati prometni sustav Grada Zadra.

GRAD ŠIBENIK
U završnim fazama izvođenja je projekt isporuke jednog od najsuvremenijih sustava video nadzora u Hrvatskoj, usmjeren na sigurnost sudionika u prometu, prometnu analitiku te prevenciju kriminaliteta kroz podizanje razine opće sigurnosti grada. Projekt će biti u potpunosti isporučen u 2023. godini. Sustav video nadzora pokriva javne površine i prometnice grada, a uz izvedbu nadzornog centra, preventivnih radarskih uređaja, stacionarnog sustava izuzimanja slika grada i meteoroloških podataka, izvedena je i integracija sa sustavom prometno-komunalnog redarstva grada. Projekt je temelj za izgradnju pametnog grada, a u budućnosti će služiti i za smanjenje gužvi i kreiranje održivih razvojnih politika grada Šibenika.

PROMET D.O.O SPLIT
U tijeku je primopredaja projekta cjelovitog eTicketing sustava koja uključuje implementaciju centralnog eTicketing sustava te opremanje 155 autobusa, 25 prodajnih mjesta i 15 autobusnih stajališta. Radi se o složenom integracijskom projektu koji se sastoji od hardverskog (oprema u autobusima, kartomati, prodaja karata na prodajnim mjestima, informacijski paneli) i softverskog segmenta (prodaja, distribucija i validacija, mobilna aplikacija i web portal, administracija, kontrola, upravljanje voznim parkom, analitika i izvještavanje).

ODAŠILJAČI I VEZE
Od 2018. godine na brojnim lokacijama Odašiljača i veza (OIV) u fazama se provodio projekt implementacije sustava nadzora udaljenih lokacija kojeg KING ICT provodi u suradnji s tvrtkom Eccos inženjering d.o.o., a koji uključuje integrirani sustav tehničke zaštite. Uz izvođenje sustava čija se realizacija odvijala i u 2022. godini, projekt je obuhvaćao uslugu potpunog održavanja s višegodišnjim jamstvom koje KING ICT pruža OIV-u od 2018. godine. Projekt omogućava nadzor udaljenih odašiljačkih lokacija koje su potpuno automatizirane i bez posada, čime se postigla visoka razina sigurnosti te pouzdanost u radu infrastrukturnog resursa od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

HEP PLIN D.O.O. (Osijek)
Izvršene su nadogradnje SAP sustava za javnu uslugu distribucije i opskrbe prirodnim plinom na plinskom distribucijskom području tvrtke HEP Plin, temeljene na najboljoj praksi SAP tehnologije u komunalnoj i energetskoj djelatnosti. Nadogradnje su se najvećom mjerom provodile uslijed promjene zakonskih regulativa.

HEP OPERATOR DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA (HEP ODS)
Redovno se održava i nadograđuje SAP sustav koji podržava poslovne procese distribucije električne energije za više od 2,5 milijuna korisnika distribucijske mreže te osigurava podršku za rad svih sudionika na tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj. Prošlogodišnjom implementacijom ovog on-premise SAP rješenja, baziranom na Industry Solution for Utilities SAP IS-U i SAP ECC komponentama, obuhvaćeni su svi ključni procesi u distribuciji električne energije, praćenju i održavanju distribucijske mreže, pružanju usluga krajnjem kupcu te financijskog praćenja rezultata poslovanja. Ovogodišnje nadogradnje su se najvećom mjerom provodile uslijed promjene zakonskih regulativa.

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU
Portal ponuda
Isporučen je Portal ponuda koji omogućuje korisnicima mjera ruralnog razvoja da zatraže ponude za svoje projekte. Isto tako, omogućuje bilo kojem registriranom korisniku da se javi na zatraženu ponudu, čime se ostvaruje potpuno transparentno prikupljanje ponuda i sve dokumentacije potrebne za provedbe natječaja u sklopu programa ruralnog razvoja.

Ekspertna procjena
Isporučena ja nadogradnja sustava Ekspertne procjene koja se koristi za dodatnu kontrolu parcela iz monitoring sustava, koristeći neki od alata (Sentinel 2, satelitske snimke visoke rezolucije, geotagirane fotogracije i terenske provjere). Nastavno na nadogradnju sustava za ekspertnu procjenu, razvijeni su modul i mobilna aplikacija za Terenske provjere koje služe kontrolorima Agencije za provedbu brzih terenskih posjeta i prikupljanje podataka o poljoprivrednim parcelama, popunjavanje upitnika i geotagiranje fotografija.

SMART ENERGY

HEP PROIZVODNJA D.O.O.
Kraju se privodi projekt izgradnje Akumulatora topline toplinskog kapaciteta 1000 MWh i toplinske snage 150 MW u sklopu pogona EL-TO Zagreb, čime će se optimizirati rad postojećih toplinskih i električnih izvora na predmetnoj lokaciji.

BAUWERK GROUP HRVATSKA
Kako bi osigurao djelomičnu energetsku neovisnost i smanjio indirektnu emisiju CO2, Bauwerk tim je započeo realizaciju investicije u najveću sunčanu elektranu za vlastite potrebe u Republici Hrvatskoj – sunčana elektrana Bauwerk. Prva faza sunčane elektrane, koju je implementirala tvrtka Smart Energy, je gotovo 1,0 MW, a ukupno će godišnje proizvesti gotovo 1,0 GWh električne energije. Realizacijom kompletne sunčane elektrane, proizvest će se gotovo trećina ukupnih internih godišnjih potreba za električnom energijom te će se smanjiti indirektna emisija CO2 više od 1.200 tona CO2.

OMEGA SOFTWARE

HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA (HGSS)
Pokrenut je projekt Isporuke sustava za elektroničko uredsko poslovanje – Centrix. Budući da je HGSS rasprostranjen po cijeloj Hrvatskoj, implementacija sustava Centrix  omogućit će potpunu digitalizaciju poslovanja i smanjenje ispisa i slanja dokumenata jer će se podacima sada moći pristupati bilo s koje lokacije i u bilo koje vrijeme te se uklanja potreba za slanjem dokumentacije na potpis.

BIH – KING ICT SARAJEVO

TELEMACH BH
Prema najvećim tehnološkim i sigurnosnim standardima izgrađen je podatkovni centar s pratećom infrastrukturom koja uključuje ormare za informatičku opremu, sustave besprekidnog napajanja, klimatizacijski sustav, sustav stabilnog gašenja te sustav za nadzor okoline.

BH TELECOM D.D SARAJEVO
U tijeku su završne aktivnosti na implementaciji rješenja za naprednu endpoint zaštitu od zlonamjernog softvera na serverima, stolnim i prenosivim uređajima i virtualnim strojevima. Rješenje spada u NGAV (Next Generation Antivirus) s EDR (Endpoint Detection and Response) karakteristikama koje automatski i proaktivno istražuju i reagiraju na sumnjivo ponašanje u krajnjim točkama.

JP CESTE FBIH
Izvršena je nadogradnja serverske i mrežne opreme, kao i sustava za pohranu, čime je postignuta modernizacija IT infrastrukture te su izvršeni nadogradnja i migracija sustava na nove verzije. Isporučeni su i implementirani SAN storage sustav, aplikativni i virtualizacijski serveri, softverski kontroler za raspodjelu opterećenja i aktivna mrežna oprema.

LOKALNA UPRAVA BIH
Nastavlja se uspješna suradnja s United Nations Development Programme u BiH. U tijeku je implementacija druge faze eCitizen rješenja za digitalizaciju lokalne uprave koja, osim 16 postojećih, uključuje 21 dodatnu općinu/grad u BiH. Implementacija će obuhvatiti poboljšanje postojećih funkcionalnosti sustava, kao i isporuku novih modula. Cilj projekta je podrška lokalnim vlastima u procesu digitalizacije i većem uključivanju građana u javne procese putem digitalnih kanala komunikacije što će doprinijeti jačanju efikasnosti i transparentnosti rada javne uprave.

NAGRADE I PRIZNANJA

I ove godine KING ICT je s ponosom primio brojna priznanja koja dokazuju stručnost Kingovih djelatnika i predanost partnerstvima.

DELL TECHNOLOGIES

  • PARTNER OF THE YEAR CROATIA–  potvrda izvrsnih rezultata, primljena drugu godinu zaredom u velikoj konkurenciji
  • EXCELLENCE IN SOCIAL IMPACT AWARD– potvrda predanosti ciljevima održivosti, uključivosti, poslovne etike i poticanja digitalne transformacije u društvu

SAP – BEST SAP CLOUD PARTNER  – za ostvarene rezultate u protekloj godini, 5. godinu zaredom

CISCO – MARKETING PARTNER OF THE YEAR – Central Theater Award  – za predanost partnerstvu i klijentima, stručnost i inovativnost tima KING ICT-a te izvanredne rezultate

VMware – NSX NAGRADA – (rješenje za virtualizaciju mreže) – King je dobitnik treću godinu zaredom, a nagrada je dodijeljena za iznimno postignuće

F5 – GOLD PARTNER – velika potvrda stručnosti unutar cyber security domene te autorizacija za preprodaju F5 proizvoda i usluga

PMI CROATIA – POSEBNA POVELJA ZA IZVRSNOST I MEĐUNARODNU PREPOZNATLJIVOST PROJEKTA – Project Management Institute (PMI) Croatia; nagrada KING ICT-u za projekt SIEM Technology Refresh, odnosno projekt za NATO Agenciju te za Luku Kaštelančića (viši voditelj projekata u KING ICT-u)

OPEN COSMOS – KING ICT postao je član OpenCosmos platforme koja okuplja visokoinovativne istraživačke institucije i predstavnike raznih industrija unutar Europe koji žele iskoristiti novčane potpore EU iz programa Horizon za razvoj svojih projekata

INICIJATIVE

KING ICT podržao je inicijativu trgovinskog odjela Veleposlanstva Republike Austrije pod imenom „Nastavnici u poduzeća“ kojoj je cilj nastavnicima iz strukovnih škola omogućiti praksu u tvrtkama koje se bave aktivnostima vezanim za njihovu struku. Na taj način radi se na poboljšanju strukovnog obrazovanja u Hrvatskoj.

Kao Google for Education partner za Hrvatsku, KING ICT opremio je drugu digitalnu učionicu budućnosti u Hrvatskoj, onu u Čakovcu. Podsjećamo, 2020. godine je godine King opremio i prvu takvu učionicu za Učiteljski fakultet u Zagrebu.

U travnju je obilježen Girls in ICT dan čijim su povodom stručnjakinje iz KING ICT-a održale radionice gdje su učenice, uz vodstvo mentorica iz Kinga, izradile prijedlog rješenja jednostavne mobilne aplikacije za kupovinu kino ulaznica, čime im se približila poslovna analiza.

Rekordan broj studenata prijavio se na KING ICT Akademiju, program besplatne edukacije i plaćene prakse – 150 prijava, 22 mentora, 55 predavača, 11 praktikanata kombinacija je koja je rezultirala izradom 2 odlična rješenja, odnosno 2 različita pristupa kojima je izrađena aplikacije za interno komuniciranje.

Kingovci su pokazali kako u praksi funkcionira dijeljenje znanja i iskustva održavanjem 8. po redu interne konferencije PM@King o trendovima u project managementu.

U svibnju je održan za KING ICT najbrojniji teambuilding dosad. Više od 600 djelatnika provelo je tri dana uz „work and chill“ moto u Poreču. Sve teambuilding aktivnosti nosile su humanitarnu notu. U sklopu teambuildinga, djelatnici KING ICT-a sklopili su 54 bicikla koji su putem udruge Oaza donirani djeci iz udomiteljskih obitelji. Izrađen je namještaj za 2 dječja doma te su donirana financijska sredstva za 3 odabrane udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close