Berba ranih sorti grožđa na površinama Iločkih podruma, zbog ranije vegetacije i suše, mogla bi započeti već koncem kolovoza. Očekuje se prosječan prinos između 6 i 7 milijuna kilograma grožđa dobre kvalitete, što će rezultirati proizvodnjom od oko 4 milijuna litara vina, saznaje se od predsjednika Uprave Iločkih podruma d.d. Mladena Papka. “Rezidbom smo izvršili korekciju pa vinogradi nisu preopterećeni i dobro podnose sušu”, kaže Papak, dodajući da prva mjerenja na tramincu pokazuju 17 posto sladora i 7 posto kiselina što je u ovoj fazi zriobe vrlo dobro. Iločki podrumi pod vinogradima imaju 300 hektara vlastita zemljišta, a grožđe otkupljuju i sa oko 400 hektara kooperanata tvrtke s iločkoga područja. U iduće dvije godine trebalo bi u cijelosti biti završeno podizanje nasada vinograda pa bi pod lozom u cijelome iločkom kraju moglo biti i do 1.500 hektara. Time bi se stekli uvjeti da Iločki podrumi započnu proizvodnju punim kapacitetom. Naime, proizvodni kapacitet tvrtke iznosi oko 8,5 milijuna litara vina, a do sada se prosječno proizvodilo oko 4 milijuna litara vina godišnje. “Sadašnjom proizvodnjom pokrivamo domaće tržište, no upiti o našim vinima dolaze i iz inozemstva”, ističe Papak, dodajući da tvrtka zaključuje s Francuzima posao o plasmanu na tamošnje tržište 10.000 boca iločkog traminca.
(H)
Tvrtka pod vinogradima ima 300 hektara zemljišta, a grožđe otkupljuju i sa 400 hektara kooperanata
Berba ranih sorti grožđa na površinama Iločkih podruma, zbog ranije vegetacije i suše, mogla bi započeti već koncem kolovoza. Očekuje se prosječan prinos između 6 i 7 milijuna kilograma grožđa dobre kvalitete, što će rezultirati proizvodnjom od oko 4 milijuna litara vina, saznaje se od predsjednika Uprave Iločkih podruma d.d. Mladena Papka. “Rezidbom smo izvršili korekciju pa vinogradi nisu preopterećeni i dobro podnose sušu”, kaže Papak, dodajući da prva mjerenja na tramincu pokazuju 17 posto sladora i 7 posto kiselina što je u ovoj fazi zriobe vrlo dobro. Iločki podrumi pod vinogradima imaju 300 hektara vlastita zemljišta, a grožđe otkupljuju i sa oko 400 hektara kooperanata tvrtke s iločkoga područja. U iduće dvije godine trebalo bi u cijelosti biti završeno podizanje nasada vinograda pa bi pod lozom u cijelome iločkom kraju moglo biti i do 1.500 hektara. Time bi se stekli uvjeti da Iločki podrumi započnu proizvodnju punim kapacitetom. Naime, proizvodni kapacitet tvrtke iznosi oko 8,5 milijuna litara vina, a do sada se prosječno proizvodilo oko 4 milijuna litara vina godišnje. “Sadašnjom proizvodnjom pokrivamo domaće tržište, no upiti o našim vinima dolaze i iz inozemstva”, ističe Papak, dodajući da tvrtka zaključuje s Francuzima posao o plasmanu na tamošnje tržište 10.000 boca iločkog traminca.
(H)
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu