Globalna logističko-transportna tvrtka na 2 kotača ukazuje na važnost održivosti

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2022. u 19:18
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Želimo skrenuti dodatnu pažnju na biciklizam kao ekološki čist i povoljan oblik prijevoza koristan za zdravlje pojedinca, ali i s kojim pomažemo očuvati naš planet i manje razvijene dijelove svijeta smanjenjem prekomjerne uporabe fosilnih goriva u transportu, kaže Barbara Bujačić, direktorica kompanije.

Djelatnici Gebrüder Weissa, velike austrijske logističko-prijevozničke tvrtke s globalnim dosegom, upustili su se u projekt kojim će vožnjom bicikla do 30. rujna nastojati prijeći 40.075 kilometara, tj. duljinu cijelog opsega Zemlje, i tako ukazati javnosti na važnost bicikliranja i njegovu korist za osobno zdravlje i zdravlje okoliša. Riječ je o kampanju Biciklom oko svijeta, u kojoj sudjeluju i neki od djelatnika Gebrüder Weissa Hrvatska  (od njih ukupno 8000 u svijetu), a slobodni su priključiti joj se i “obični” građani, radi veće masovnosti.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

“Kao globalna logističko-transportna tvrtka naviknuti smo putovati svijetom raznim oblicima prijevoza kojeg osiguravamo i našim klijentima. Ovom kampanjom želimo skrenuti dodatnu pažnju na biciklizam kao ekološki čist i povoljan oblik prijevoza koji je iznimno koristan za zdravlje pojedinca u današnjem sjedilačkom načinu života, ali i s kojim pomažemo očuvati naš planet i manje razvijene dijelove svijeta smanjenjem prekomjerne uporabe fosilnih goriva u transportu“ – izjavila je Barbara Bujačić, direktorica Gebrüder Weissa Hrvatska.

Cilj je kampanje uz osvještavanje važnosti vožnje bicikla i ekološki, jer takvim alternativnim oblikom prijevoza možemo i smanjiti ugljični otisak. Za svakih prijeđenih 40 kilometara tvrtka Gebrüder Weiss i njezin korporativni partner “natureOffice” zasadit će stablo u afričkoj državi Togo, na obali Gvinejskog zaljeva. Ta je država veličinom slična Hrvatskoj i dugo je na “udaru” deforestacije, zbog prekomjerne sječe šuma. No, drvna sirovina ne služi toliko gospodarstvu za primjerice preradu u celulozu, nego ponajviše za izgradnju kuća, paljenje vatre, kuhanje, jer drugi izvori energije za te radnje u zemlji jednostavno – ne postoje, što govori o gospodarsko-energetskom siromaštvu.

Foto: PD

Akcijom pošumljavanja Gebrüder Weissa doprinosi većoj održivosti tog područja i ima dugoročne pogodnosti za lokalno stanovništvo, kroz otvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda sakupljanjem i prodajom voća i šumskih plodova, jačanje biološke raznolikosti u regiji, reguliranje ravnoteže vode, zaštita zemljišta od isušivanja i očuvanja tla i kompenzacija ugljičnog dioksida iz atmosfere. Tijekom trajanja kampanje planirano je zasađivanje 1000 stabala, čime se kompenzira 2.485,26 kilograma CO2, računaju u kompaniji.

Kako se uključiti u akciju

Uključenje u akciju Gebrüder Weissa moguće je preuzimanjem aplikacije Radbonus na Google Playu ili App Storeu izravno na pametni telefon i upisivanjem pristupnog koda gwmoves u željenu kategoriju. Sve o misiji i pojedinačnim izazovima u kojima se mogu osvojiti nagrade korisnici će saznati putem aplikacije, a slike svojih bicikala koji su se uključili u akciju zainteresirani sudionici mogu poslati na prodaja-hr@gw-world.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close