FOTO: Hrvatska pošta otvorila novu sortirnicu i najavila investicije od pola milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr/H , 08. prosinac 2017. u 15:38
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatska pošta (HP) u petak je u zagrebačkoj Branimirovoj ulici otvorila novu automatsku sortirnicu pošiljaka, kao dio investicijskog ciklusa od približno pola milijarde kuna koji se nastavlja 2018. godine, rekao je na otvaranju predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo.

Novootvoreno postrojenje jedno je od šest novih sustava za automatsko sortiranje pošiljaka, od kojih je pet u Zagrebu, a jedan u Splitu. Ukupna vrijednost investicije u nove sustave iznosi 62 milijuna kuna.

"Unapređenje poslovanja provodimo prema strategiji Pošta2022, koja osim novih sortirnica uključuje i projekte Digitalni poštar, Žuti klik te već nabavljena dostavna vozila. Sustavi za sortiranje posebno su važni za stabilnost poslovanja, jer su stari znatno ugrožavali našu osnovnu djelatnost", istaknuo je Čulo, dodajući da su novi strojevi nabavljeni u SAD-u i dvostruko su brži, precizniji i sigurniji od dosadašnjih.

To je posebno važno u najzahtjevnijim danima poput predbožićnih, tijekom kojih HP zaprimi 2,5 milijuna pošiljaka. Novi strojevi u sat vremena mogu ih obraditi 230 tisuća.

Čulo je za Hinu kazao da pismovne pošiljke i druge usluge arhiviranja neće poskupjeti.

Podsjetio je da je u tijeku gradnja velikog distribucijskog centra HP-a kod Velike Gorice, najveće kapitalne investicije u povijesti tvrtke vrijedne gotovo 350 milijuna kuna te najavio useljenje u prvom kvartalu iduće godine.

Ove, iduće i godine iza nje Čulo očekuje pozitivne poslovne rezultate, a bude li sve po planu broj zaposlenih mogao bi porasti s trenutnih 9.754, na približno 10 tisuća.

Čulo je za Hinu komentirao i predblagdanski pojačan obujam dostave paketa i drugih pošiljaka, istaknuvši kako poštari rade punom parom i koliko god treba, te da nema godišnjih odmora, a po potrebi se dodatno zapošljava.

"Iako u nekim dijelovima Hrvatske nije lako naći radnike, ipak se snalazimo jer ljudi vole raditi u pošti i odani su joj, a ove godine smo poštarima i vozačima povećali plaće za 18 posto", kazao je Čulo.

Dodao je da je danas potpisan kolektivni ugovor na tri godine te vjeruje da će radnici biti zadovoljni.

Komentirajte prvi

New Report

Close