Fortenova u ekskluzivnim pregovorima s tvrtkom Nomad Foods oko Leda

Autor: Jadranka Dozan , 11. siječanj 2021. u 13:01
Foto : Davorin Visnjic/pixsell

Nomad Foods je kompanija s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi, kažu iz Forenove.

Postupak prodaje Leda plus, Leda Čitluk i Frikoma, kompanija koje uz još nekoliko manjih povezanih društava čine Poslovno područje Zamrznute hrane Fortenova grupe, ulazi u završnu fazu. Nakon što je nekoliko interesenata odradilo dubinsko snimanje, proces se nastavlja ekskluzivnim pregovorima s tvrtkom Nomad Foods. Ta je britansko-američka kompanija nakon detaljnog snimanja očito izašla s naboljom izborila ekskluzivitet daljnjih pregovora.

Poziv za tzv. due diligence inicijalno je bio upućen i noveškoj Orkli te konzorciju češke investicijske kompanije Emma Capital i grupacije J&T, a u domaćim se poslovnim krugovima spekuliralo da se u igru bila vratila i Podravka.

Iz Fortenova grupe potvrdili su da su odlučili krenuti u sljedeću fazu procesa ulaskom u ekskluzivne pregovore s Nomad Foodsom, a James Pearson, izvršni direktor za financije pritom ističe kako je riječ o kompaniji s izvrsnim investicijskim i operativnim postignućima i jasnim fokusom na segment zamrznute hrane u Europi. “Ima još, naravno, jako puno posla te treba ispuniti niz uvjeta prije nego što postignemo konačni dogovor, ali svakako očekujemo da ćemo u tome uspjeti”, naglašava Pearson.

Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe.kaže pak kako Fortenovin “krajnji cilj, osim maksimiziranja vrijednosti, i dalje ostaje zaključenje transakcije sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos daljnjem razvoju Poslovnog područja zamrznute hrane te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i ljudi koji u njoj rade”.

Ova transakcija je za Fortenovu je, kaže, dio procesa optimizacije kapitalne strukture koji će joj omogućiti daljnji razvoj. Faza ekskluzivnih pregovora trebala bi biti dovršena krajem prvog kvartala potpisivanjem kupoprodajnog ugovora. U tom slučaju za zaključenje transakcije trebalo bi još samo ishoditi regulatorna odobrenja, pa bi njezino konačno dovršenje bilo realno očekivati tijekom ljeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close