Domaći stručnjaci osmislili mobilni modularni fitness, može se postaviti bilo gdje, a ciljaju i van Hrvatske

Autor: Marija Crnjak , 21. listopad 2021. u 13:50
Radi se o kompletno opremljenom indoor ili outdoor fitnessu u formi brodskog kontejnera/D

Kontejner je potpuno izmjenjiv i s vrhunskom opremom, za njega ne treba nikakva posebna dozvola, te dolazi spreman za korištenje, kaže Orlando Lopac.

Od iduće turističke sezone prvim gostima hotela i kampova u Hrvatskoj, a ako posao krene i na Mediteranu, na raspolaganju će biti prvi u potpunosti mobilni modularni gym u svijetu. Inovativni koncept Gym1 u zadnjih osam mjeseci razvio je tim domaćih stručnjaka za fitness i tehniku zagrebačke Orlando Fitness Grupe i riječke građevinske tvrtke Monterra.

Konkretno, radi se o kompletno opremljenom indoor ili outdoor fitnessu u formi brodskog kontejnera, koji se može postaviti na bilo koju ravnu površinu bez građevinske dozvole, uz brojne mogućnosti modifikacije i prilagodbe potrebama investitora odnosno kupaca.

Za kampove, hotele, vile…

Kako za Poslovni dnevnik otkriva Orlando Lopac, idejni začetnik projekta i osnivač tvrtke Orlando Fitness, projekt je u fazi patentiranja na razini Europske unije, ali je u potpunosti spreman za tržište.

“Projekt smo razvijali u drugoj polovici pandemije, koja nam je dijelom i definirala cilj. Naime, jedan od segmenata poslovanja Orlando Grupe je opremanje hotela i kampova opremom za fitness, i imali smo situaciju da su prije ove sezone sva ulaganja u tom sektoru stala. Istodobno smo pratili trendove u svijetu i bilo nam je jasno da su kampovi i slični vanjski objekti segment koji čeka snažan razvoj.

Poznato nam je i da su ulaganja u bilo kakve čvrste objekte u kampovima kod nas komplicirana zbog administrativnih barijera, i ako ulagači već imaju priliku za ulaganje, obično se odlučuju za ugostiteljski sadržaj za koji misle da im je isplativiji”, ističe Orlando Lopac.

Objekt se oprema po dogovoru, sukladno obliku treninga za koji se investitori odluče/PD

Stoga su osmislili kontejner koji je u potpunosti mobilan i modularan, opremljen vrhunskom opremom, i za njega ne treba nikakva posebna dozvola tako da ga može postaviti bilo koji vlasnik kampa ili koncesionar. Proizvod dolazi spreman za korištenje i može ga otvoriti i pokrenuti bilo tko praktički samo pritiskom na gumb.

Objekt se može opremiti po dogovoru, sukladno obliku treninga za koji se investitori odluče. Sljedeći korak koji je u planu je nadogradnja vanjske konstrukcije koja ima beskrajne mogućnosti.

Lopac ističe kako je u potpunosti završen proizvod Gym1 namijenjenom čitavom spektru različitih lokaliteta, poput autokampova, hotelskih resorta, hotela i drugih turističkih objekata, kuća za iznajmljivanje, privatnih rezidencija i vila, sportskih terena i igrališta, javnih gradskih parkova i plaža.

Usto dodaje kako su oprema i rekviziti najvišeg standarda i kvalitete pomno odabrani kako bi se svim korisnicima, od rekreativaca i fitness entuzijasta do profesionalnih sportaša, timova i ekipa osigurali najbolji trenažni uvjeti.

Cijena od 30.000 do 100.000 €

Prvo predstavljanje javnosti i potencijalnim kupcima Gym1 je imao prošlog tjedna na sajmu Horeca Adria u Opatiji, odakle su se vratili s desetak konkretnih zahtjeva za ponudu i brojnim pozivima zainteresiranih kupaca.

“Prvim nastupom u javnosti smo stoga jako zadovoljni, a naš je cilj prodavati ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji i Mediteranu, s obzirom na to da se radi o proizvodu koji se vrlo lako isporučuje kao običan kamionski teret, a jedinstven je na tržištu i stoga očekujemo da će biti vrlo konkurentan”, smatra Lopac.

Otkriva nam i cijenu, tipski kontejner ključ u ruke prodavat će po cijeni između 50 i 60 tisuća eura, no prilagođene verzije mogu ići od 30 tisuća pa sve do 100-tinjak tisuća eura, ovisno o željama i budžetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close