Trgovački lanac pod povećalom zbog mogućeg kršenja zakona

Autor: Marija Brnić , 25. kolovoz 2023. u 06:57
Tvrtka iz Bilica inače je u vlasništvu obitelji Slamić, a osnovana je još 1990. godine/PD

Tvrtka iz Bilica inače je u vlasništvu obitelji Slamić, osnovana je još 1990. godine.

Pod povećalom Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) našao se šibenski trgovački lanac Djelo. AZTN je objavio da je pokrenuo upravni postupak po službenoj dužnosti, radi utvrđivanja je li Djelo kao kupac, iskorištavanjem značajne pregovaračke snage, nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

U postupku istraživanja tržišta poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda te provjere usklađenosti poslovanja kupaca s odredbama Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom, među kojima je i Djelo, AZTN je konstatirao postojanje indicija da je šibenski trgovac kršio zakon.

Tvrtka iz Bilica inače je u vlasništvu obitelji Slamić, osnovana je još 1990. godine i razvila se u sustav s najvećim brojem prodavaonica na području Šibensko-kninske županije, među ostalim i priključenjem udruženju hrvatskih trgovačkih lanaca ULTRAGROS, te stavljanjem naglaska na suradnju s lokalnim i domaćim proizvođačima hrane.

U suradnji s Vindijom razvili su i brend mliječnih proizvoda “Domaća kravica”, a u asortimanu su imali od voćnih i klasičnih jogurta do mliječnih namaza, maslaca, svježeg sira i kiselog vrhnja. Osim u trgovini, 2017. izašli su i u turizam s hotelom u Tisnu.

Djelo je dobitnik Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore kao najbolje trgovačko društvo u županiji Šibensko-kninskoj u kategoriji velikih poduzeća i to 2009., 2010., 2011., 2017., 2018. i 2019. godine. Prema podacima iz godišnjeg financijskog izvješća za prošlu godinu, ukupni prihodi Djela na razini su od 40,5 milijuna eura te ima oko 400 zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close