DIV traži 21 direktora – ‘fajtera’ za Brodosplit

Autor: Marija Brnić , 15. travanj 2013. u 09:38
U Brodosplitu je počelo osnivanje novih tvrtki u koje će se vraćati zaposlenici/PIX

Debeljak i Pappo će Brodosplitom upravljati kroz manje tvrtke, a u mnogima će radnicima ponuditi mogućnost vlasničke participacije.

Samoborski DIV krenuo je ponovno u potragu za 20-ak direktora u Brodosplitu.

Na portalu moj-posao.net objavljen je sličan natječaj kao prije godinu dana, kada privatizacija splitskog škvera još nije bila zaključena. U međuvremenu je DIV preuzeo Brodosplit i započeo restrukturiranje koje uključuje i raskid ugovora sa 3,5 tisuće zaposlenih, te potom povratak  oko dvije tisuće radnika, a ovim natječajem za direktore zapravo kreće i novi organizacijski ustroj Brodosplita. Kako Poslovni dnevnik saznaje iz DIV-a, na čelu Uprave Brodosplita ostaju čelni ljudi samoborske grupe Tomislav Debeljak i Darko Pappo, a sada se traže direktori – operativci. U tijeku su  postupci osnivanja novih tvrtki u koje će se postupno vraćati zaposlenici. DIV planira Brodosplitom upravljati kroz manje tvrtke, a u mnogima od njih namjerava  ponuditi i zaposlenicima mogućnost vlasničke participacije.

Cilj je toga dodatno ih potaknuti na bolje rezultate. Iz DIV-a najavljuju i da žele uvesti poseban tretman manjinskih vlasnika. Odnos vlasništva biti će u tim mješovitim tvrtkama nebitan u raspodjeli dobiti. Drugim riječima, udjel u dobiti bit će jednak za sve, neovisno o tome koliko tko drži u vlasništvu, pa će tako svaki radnik-udjelničar i Brodosplit kao većinski vlasnik imati jednaku participaciju u dobiti. Nove tvrtke, kako se vidi i iz natječaja, osnivat će se u raznim segmentima, od ljevaonice, armatura, servisa brodova, izrade metalne brodske opreme, proizvodnje vjetrostupova do cateringa, a ključni kriterij za svaku od 21 direktorske pozicije jest da se traže "fajteri". Poželjno je da kandidati imaju diplomu inženjera brodograđevne, strojarske ili odgovarajuće struke, no nije uvjet. Bitno će biti višegodišnje radno iskustvo u struci, kao i organizacijske i komunikacijske vještine, razvijen poslovni duh i poznavanje informatičke tehnologije, te znanje engleskog jezika.

U samom pozivu se navodi kako DIV poziva sve najbolje stručnjake koji su znanje stekli u kompatibilnim tvrtkama da "kao dio najboljeg tima u Brodosplitu pokrenu dijelove tvrtke koji su dosad bili neiskorišteni kapital i da bi napokon začepili uobičajene Brodosplitove rupe". Sve koji su dosad frustrirano gledali kako drugi ubiru plodove njihovog rada, Samoborci pozivaju da im se priključe. "Iskoristite resrurse Brodosplita koji nisu iskorišteni i rasturite u svojoj domeni. Ovo vam je prilika da sami postanete poduzetnik i  uz neiskorištene resurse Brodosplita osigurate sebi bolju budućnost", poručuju iz DIV-a. Natječaj je otvoren do 23. travnja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

…da “fajtera”,Bože što ću još pročitati…kaj to znači…jel nešto ko naš Zoki???[emo_zloban]

…mislim,jel može i “fajterica”…[emo_zloban]

Neka se javi u Pitbulla u Splitu.

New Report

Close