Dioki zatvara dio postrojenja

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2012. u 13:58
PXL

U cilju ponovnog pokretanja rada stirenskih postrojenja, PJ Polistiren i PJ EPSIK, Dioki je započeo pregovore s jednim strateškim partnerom.

Slijedom dosadašnjih aktivnosti na realizaciji plana operativnog i financijskog restrukturiranja društva Dioki, iz tvrtke su obavijestili investitore da je Uprava  18. listopada donijela o zatvaranju nekoliko postrojenja. Donesena je o odluka o zatvaranju postrojenja PJ Etilen, PJ Polietilen, PJ Kemikalije, dijela  energetskih modula te pratećih poslovnih funkcija, vezanih uz navedena postrojenja. Navedena odluka donesena je nakon jednogodišnje obustave proizvodnje u predmetnim  postrojenjima, a slijedom pada dostupnosti sirovinske baze te nemogućnosti  pronalaska alternativnih rješenja dobave osnovne sirovine u smislu ekonomske, tehnološke i sigurnosne prihvatljivosti.

Nadalje, Uprava je donijela i odluku o zatvaranju postrojenja PJ EPSIK i dijela energetskih modula, koji su vezani uz navedeno postrojenje. Slijedom  značajnih poteškoća u poslovanju  društva, te nemogućnosti financiranja potrebnih  obrtnih sredstava, rad postrojenja PJ EPSIK već duže vrijeme  je obustavljen, stoji u obavijesti. U cilju ponovnog pokretanja rada stirenskih postrojenja, PJ Polistiren i PJ EPSIK, Dioki je započeo pregovore s jednim strateškim partnerom, za početak oko pokretanja proizvodnje u PJ Polistiren. Ukoliko se suradnja na PJ Polistiren pokaže uspješnom, strateški partner zainteresiran je za investiranje i pokretanje rada postrojenja PJ EPSIK. U tom slučaju proizvodnja u PJ EPSIK bila bi pokrenuta tijekom  2014. godine nakon realizacije potrebnih investicija i tehničkih prilagodbi.

Zatvaranjem navedenih postrojenja društvo će pristupiti zbrinjavanju zaposlenika PJ Etilen, PJ Polietilen, PJ Kemikalije, PJ EPSIK i ostalih pripadajućih službi  sukladno zakonskim propisima, te obvezama koje proizlaze iz Kolektivnog ugovora, ističu iz Diokija. "Pored ovih teških i socijalno osjetljivih odluka, Društvo nastavlja s ostalim aktivnostima operativnog i financijskog restrukturiranja, usmjerenima prema ispunjavanju pretpostavki za nastavak rada PJ Polistiren, te trajnu stabilizaciju i i nastavak poslovanja Društva na održivim principima", zaključuju iz Diokija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close