Dioki na petoj dražbi 30% jeftiniji

Autor: Suzana Varošanec , 28. listopad 2014. u 10:11
Za postrojenja zainteresirani Amerikanci, Turci i Rumunji/ D. Urukalović/PIXSELL

Potraga za kupcima dva postrojenja za proizvodnju polistirena EPS i DOKI u stečaju Diokija nastavlja se oglasom.

Potraga za kupcima dva postrojenja za proizvodnju polistirena EPS i DOKI u stečaju Diokija nastavlja se oglasom stečajnog suda o petoj javnoj dražbi.

On će ovih dana izaći na isti način kao i prethodni oglasi – na stranicama HGK i Visokog trgovačkog suda. Kako doznajemo od stečajne upraviteljice Diokija Marije Vujčić Turkulin, po odluci Odbora vjerovnika cijena ovoga puta može biti umanjena za sljedećih 10 posto, no nema naznaka kakav se rezultat može očekivati. "Zainteresirani kupci trebaju predati pisanu ponudu. Dosad su postrojenja pregledali i pokazali interes kupci iz Rumunjske, Turske i SAD-a. No, ishod natječaja i očekivanja ne možemo prejudicirati", kaže stečajna upraviteljica.

Naime, nakon što su napravljene procjene za postrojenja – EPS je procijenjen na 17,5 milijuna kuna, a DOKI na 10, 2 milijuna (iznosi bez PDV-a), prema odluci Odbora vjerovnika krenula je njihova prodaja kao tehnološke cjeline. I to po procijenjenoj vrijednosti na tri dražbe, te s istim učinkom jer se nitko nije javio. Po odluci Odbora vjerovnika na četvrtoj je dražbi diskont iznosio 20 posto, no ni tad nije stigla nijedna ponuda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close