Demografske mjere u Debeljakovoj DIV-Grupi: U Brodosplitu u dvije godine 144 malih “škverana”

Autor: Marija Brnić , 11. rujan 2020. u 14:53

Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji – iznos se udvostručuje.

Prije dvije godine vlasnik Brodosplita i DIV grupe Tomislav Debeljak uveo je interne demografske mjere, želeći na taj način i sam dati primjer državi kako zaustaviti depopulaciju. Poticajne mjere su, javljaju iz Brodosplita, dali rezultata. U Brodosplitu u kojemu je zaposleno više od 2200 radnika, mnogi su se odlučili na proširenje obitelji – u posljednje dvije godine rođeno 144 ‘malih Škveranki i Škverana’, i, najavljuju, njihov broj će uskoro biti povećan.

– Brodosplitove demografske mjere uspješno se provode i donose nam veliku sigurnost. Izuzetno sam zahvalna što mi poslodavac pruža potporu tijekom porodiljnog dopusta, pa mogu bezbrižno uživati u majčinstvu. Stoga sam ja i mojih 19 kolegica na rodiljnom dopustu, gdje s veseljem iščekujemo rođenje djece. I opet treba ponoviti da je Brodosplit ne samo generator razvoja i povećanja radnih mjesta nego i pronatalitetna kompanija, – ističe pravnica u kadrovskoj službi Antonia Radović (36), majka šestogodišnjeg Bepa.

Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece iznosi ukupno oko 40.000 kn po svakom roditelju, tj. 80.000 kuna ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji. U slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Škver svake godine za blagdan sv. Nikole svu djecu zaposlenika u dobi do 15 godina daruju u najvećem neoporezivom iznosu, a među ostalim oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojoj od tvrtki iz grupacije DIV na određeno vrijeme uslučaju trudnoće i porodiljnog dopusta automatski se daje ugovor na neodređeno vrijeme.

Inače, vlasnik DIV grupe, Tomislav Debeljak ima čak devetoro djece!

Komentirajte prvi

New Report

Close