Crosco u Ukrajini buši za 47 mil. eura

Autor: Sergej Novosel Vučković , 27. rujan 2017. u 22:00
Crosco je osigurao angažman za iduće tri godine

Hrvatska tvrtka vraća se na veliko tržište bušenjem za proizvodnju plina.

Kompanija Crosco, članica INA Grupe, nakon gotovo 20 godina vratila se u Ukrajinu, i to na najbolji način, vrijednim poslom za najvećeg proizvođača plina u toj zemlji, tvrtku Pjsc Ukrgasvydobuvannya (UGV).

Crosco je, naime, počeo bušenje bušotine postrojenjem EMSCO-65, jednu od 12 u istoj regiji. To je dio ugovora ishođenog na međunarodnom natječaju koji je UGV raspisao kako bi, priopćili su iz Crosca, podigao proizvodnju plina u Ukrajini, a koja trenutačno većinu tog energenta uvozi.

Ugovor od  47 milijuna eura osigurava Croscu trogodišnji posao na ukrajinskom tržištu, a dodatna važnost tog inozemnog uspjeha leži i u činjenici što je ova hrvatska tvrtka zasad prva iz inozemstva koja je počela bušiti za ukrajinski plin.

"Pripremivši u kratkom roku postrojenje za bušenje djelatnici Crosca još su jednom pokazali visoku razinu profesionalnosti. Postrojenja u Ukrajini obišao je menadžment Crosca predvođen direktorom Igorom Kruljcem, a posjet je iskorišten i za nove razgovore s najvišim predstavnicima UGV-a. Za prvu polovicu listopada 2017. planiran je i početak radova na drugoj bušotini koji će se izvoditi pomoću Croscova postrojenja R-67", navode iz kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close