AR Packaging mijenja ime u GPI Istra, izvoz drži 55% prihoda

Autor: Marija Crnjak , 30. kolovoz 2022. u 21:59
Foto: DENIS DRAGUZET

Jedna od prioritetnih aktivnosti integracijskog procesa bila je i promjena vizuala i naziva tvornice.

Bivša Istragrafika, koja trenutno posluje pod nazivom AR Packaging Croatia promijenit će ime u GPI Istra, nakon što je u studenom prošle godine Graphic Packaging International (GPI) preuzeo AR Packaging grupu, čime je započeo proces integracije u svim tvornicama grupe uključujući Kanfanar. GPI Istra u prvoj polovici ove godine bilježi značajan rast prihoda, posebice izvoza, te po prvi put više od pola poslovanja čini izvoz, odnosno 55 posto ukupnih prihoda.

“Zadovoljni smo da smo ponovo vratili ime Istra u naziv naše kompanije. U posljednjih 5 godina mijenjali smo ime nekoliko puta ali vjerujemo da svi znaju o kojoj tvrtki je riječ kada spomenemo tvornicu ambalaže iz Istre” Istaknuo je Marko Despot, direktor tvornice u Kanfanaru.

Jedna od prioritetnih aktivnosti integracijskog procesa bila je i promjena vizuala i naziva tvornice. GPI ima preko 140 tvornica ambalaže od čega ih je preko 30 u Europi i 8 tvornica kartona u SAD-u, te zapošljava preko 24.000 zaposlenika. Najveća izvozna tržišta na kojima posluju su Slovenija, Italija, Njemačka i Austrija, a dio izvoza ide na Kanarske otoke. Rast izvoza rezultat je uspješnog rada lokalnog prodajnog tima na regionalnom tržištu, ali i sve veće implementacije europskih ključnih kupaca GPI grupe, kažu u tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close